Belgianca Kim Clijsters a castigat turneul feminin de la US Open dupa ce a dispus in doua seturi, scor 7-5, 6-3, de Caroline Wozniacki, daneza care o trimisese acasa pe Sorana Carstea. In varsta de 26 de ani, Clijsters se impune intr-un turneu de Mare Slam dupa o pauza competitionala de peste doi ani de zile.

Clijsters mai triumfase o data la US Open, in anul 2005, chiar inainte de a se retrage din activitate. In acest timp, belgianca a devenit mama, iar la turneul cu premii totale in valoare de 21,6 milioane de dolari a beneficiat de un wild-card pentru a putea participa.

Pana a ajunge sa ridice trofeul deasupra capului, Kim le-a eliminat pe surorile Williams, Venus si Serena neavand antidot pentru jocul aproape de perfectiune al lui Clijsters.

Interesant este faptul ca pana acum nicio jucatoare din afara TOP 10 WTA nu s-a impus in turneul american, Clijsters fiind prima competitoare care castiga din postura de invitata. De asemenea, belgianca este prima mama care castiga un turneu de Mare Slam dupa mai multi ani, ultimul exemplu fiind Evone Cawley-Goolagong (din Australia), care a triumfat in anul 1980.

"Este incredibil! Nu am cuvinte sa descriu ceea ce mi s-a intamplat. Nu prevazusem o astfel de revenire in activitate. Multumesc Federatiei Americane de Tenis pentru faptul ca mi-a oferit o invitatie si am putut juca" - Kim Clijsters dupa ce a castigat US Open.

La festivitatea de premiere Clijsters a avut si doi invitati din tribuna, fetita (Jada, in varsta de 18 luni) si sotul jucatoarei venind pentru a sta alaturi de Kim intr-unul dintre cele mai frumoase momente ale carierei.