Juan Martin del Potro este primul finalist de la US Open. Argentinianul a facut un meci foarte bun in fata numarului trei monidal, Rafael Nadal si s-a impus cu scorul de 6-2, 6-2, 6-2. Chinuit de accidentarea din zona abdominala, spaniolul nu a putut sa-si tina in frau adversarul, si Juan Martin del Potro se califica in prima sa finala de la US Open.

Ambii jucatori incep bine partida, dar forma excelenta a lui Del Potro face diferenta si argentinianul face break in game-urile patru si opt ale primului set. Sigur pe loviturile sale si agresiv in momentele potrivite, Del Potro se impune si in setul al doilea, iar Nadal se indreapta spre infrangere. Un break in game-ul doi in setul al treilea si inca unul la 5-2 si Juan Martin del Potro se califica in finala turneului de Mare Slem de la US open.

"Acesta este turneul meu preferat. Sunt aproape de a-mi indeplini visul de a castiga acest turneu. Cred ca acesta este cel mai frumos moment din viata mea. Am fost concentrat in fiecare moment deoarece Rafa este foarte puternic si poate juca cinci sau sase ore", a declarat Del Potro, potrivit BBC.

Del Potro il va intalni in finala de luni pe castigatorul din partida Roger Federer - Novak Djokovic.

Statistica meciului Nadal - Del Potro:

Asi: 4-6

Duble greseli: 4-3

Greseli nefortate: 27-28

Puncte de break: 0/5 - 6/16

Total puncte castigate: 75-100