Novak Djokovic a pus capat viselor organizatorilor de a avea o finala intre Nadal si Federer - sarbul a avut nevoie de 91 de minute sa treaca de Rafa Nadal, scor 6-1 6-4. Nole il va intalni in finala pe elvetianul Federer, care l-a eliminat in semifinale pe Andy Murray.

Djokovic a reusit abia a 5-a victorie din 19 partide jucate impotriva spaniolului, dar evolutia sarbului a fost extrem de solida fata de cea a spaniolului care inca "sufera" de pe urma pauzei de doua luni.

Novak Djokovic: "Trebuie sa fiu fericit de felul cum am jucat impotriva lui Rafa. Acesta a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului pentru mine si a venit cum nu se poate mai bine, inainte de US Open. Am incercat sa controlez partida de la primul punct pana la final. Serviciul mi-a mers exceptional exact cand am avut nevoie. Rafa alearga mai mult si iti da timp sa te gandesti la cum e cel mai bine sa lovesti. Maine, cu Roger, va fi altfel: punctele vor fi mult mai scurte si daca continua sa joace cum a facut-o in ultimul timp, va fi foarte greu"(atpworldtour.com)

Rafa Nadal:"Nole a jucat foarte bine toata partida. In ultimele game-uri cred ca a luat un pic piciorul de pe acceleratie. US Open este alt pas. Fizic si psihic imi este foarte greu sa fiu pregatit, dar consider ca acest meci a fost o experienta foarte buna pentru mine sa fiu in rand cu cei mai buni la ultimul turneu de Grand Slam"(atpworldtour.com)

In cealalta semifinala, Federer l-a pus la punct pe Murray - noul nr 2 ATP, scor 6-2 7-6. Liderul mondial a tras un semnal de alarma pentru toti jucatorii care ravnesc la titlul sau de la US Open evoluand excelent impotriva briatnicului.

Roger Federer: "Andy este un jucator minunat. Este foarte perseverent si sa-l bati zilele astea este o adevarata performanta. Trebuie sa ma concentrez la finala acum pentru ca turneul nu este castigat chiar daca am invins al doilea jucator al lumii"

Andy Murray:"Am jucat sapte meciuri foarte bine pana am ajuns in sferturi si de acolo nivelul meu a inceput sa scada. A fost bine pentru pregatirea mea fizica sa joc in caldura si cu toate conditiile inainte de US Open. Cred ca am avut cateva saptamani bune, au fost o pregatire perfecta pentru marele turneu".