Rafa Nadal a dat primul interviu dupa ce a pierdut numarul 2 ATP in favoarea scotianului Andy Murray. "Il felicit pe Andy", a fost reactia spaniolului, informeaza Marca. Nadal nu a facut o tragedie din coborarea in clasamentul mondial, ba chiar a glumit pe aceasta tema: "Locul 3 nu e asa rau"! Obiectivul spaniolului dupa revenirea in circuit este sa-si revina complet fizic, insa Nadal nu exclude o revenire in fruntea clasamentului ATP pana anul viitor.

"Il felicit pe Andy, care trece printr-o perioada foarte buna, dar pentru mine acest lucru nu schimba nimic din planurile si obiectivele mele", a spus Nadal dupa ce a pierdut numarul 2 in favoarea scotianului Murray. "Sunt la fel de fericit acum cum eram si cand eram pe locul 2 mondial. Bineinteles ca mi-ar placea sa-mi recuperez pozitia in viitor, dar nici sa fii numarul trei nu este asa rau", s-a amuzat Nadal.

Surprinzator sau nu, Rafa este sustinut puternic de nimeni altul decat rivalul sau Roger Federer. "Cu totii stim ca Rafa venea dupa o accidentare la Montreal, asa ca nu a putut sa lupte cum trebuie. In ceea ce priveste locul in clasamentul mondial... s-a intors si sunt sigur ca va reveni in forta daca realmente este pregatit si sanatos", a spus elvetianul.

"Am stat cinci ani pe locul 2 si aproape unul pe locul intai asa ca pozitia in clasament nu e cel mai important lucru in tenis. Pentru mine cel mai important este sa fiu in conditii sa concurez si sa castig turnee importante", a mai spus ibericul. Nadal a recunoscut ca US Open, ultimul turneu de Grand Slam al sezonului, este foarte important, dar ca nu o sa forteze nimic. "Am nevoie de liniste pentru a fi bine din punct de vedere fizic. Daca voi munci mult, cu intensitatea cu care m-am pregatit si in trecut, voi putea reveni la cel mai inalt nivel... daca nu anul acesta, sper ca la anul", a concluzionat Rafa Nadal.