Andy Murray s-a calificat in finala Rogers Cup de la Montreal si reuseste, astfel, cea mai buna performanta din cariera sa: va urca pe locul al doilea in clasamentul celor mai buni tenismeni din lume. Britanicul a trecut in semifinale de Tsonga si il va intalni pe argentinianul Juan Martin Del Potro, cel care l-a eliminat din competitie pe Victor Hanescu.

Andy Murray s-a impus in doua seturi in fata francezului Jo-Wilfred Tsonga, scor 6-4, 7-6(8). Juan Martin del Potro a reusit calificarea in finala dupa ce a trecut in trei seturi de cel mai bine clasat american din ATP, Andy Roddick, scor 4-6, 6-2, 7-5.

Luni, Andy Murray va fi anuntat oficial ca fiind noul numar doi al tenisului mondial, britanicul devansandu-l pe spaniolul Rafael Nadal. "E un lucru greu de realizat pentru ca Roger si Rafa sunt doi dintre cei mai buni tenismeni din toate timpurile. Asa ca da, e un sentiment extrem de placut sa fii intre ei!"

Murray devine primul tenismen, dupa Lleyton Hewitt in iulie 2005, care inlatura dominatia lui Federer si Nadal asupra primelor doua locuri din clasamentul ATP.

Finala dintre Andy Murray si Juan Martin Del Potro va putea fi urmarita in direct la sport.ro, de la ora 20:30.