Rezultate inedite in sferturile de finala ale turneului de la Montreal! Liderul mondial a fost surprins de un Tsonga foarte concentrat psihic, iar spaniolul Nadal nu a rezistat ritmului sustinut impus de argentinianul Del Potro decat in primul set. In schimb, Andy Murray s-a calificat in semifinale si trebuie sa treaca de Tsonga pentru a-i lua locul lui Nadal in clasament.

Rafael Nadal: "Dupa doua luni de absenta este greu sa joci la acest nivel, a trebuit sa ma concentrez mai mult decat de obicei. Trebuie sa fiu fericit in ceea ce priveste turneul. Del Potro a jucat foarte bine si am tinut pasul cu el in primul set. M-am gandit ca daca castig primul set, ma pot odihni un pic in al doilea si apoi sa incerc din nou in setul trei, dar a fost greu" (bbc.co.uk)

Roger Federer: "Una peste alta cred ca a fost un meci decent. Nu cred ca a fost rau, dar nici extraordinar. Este normal ca sunt dezamagit, dar acesta este Jo - nu pune in teren un retur timp de trei ore, apoi revine in meci de nicaieri. Nu trebuia sa-i permit lucrul acesta, dar s-a intamplat din pacate" (bbc.co.uk)

Jo Wilfired Tsonga (l-a invins pe Federer 7-6, 1-6, 7-6) va juca in prima semifinala impotriva lui Andy Murray (Davydenko, 6-2 6-4). In cealalta semifinala se vor intalni adversarii din finala de la Washington de saptamana trecuta - Andy Roddick (a trecut de Djokovic cu 6-4 7-6) si Juan Martin del Potro (Nadal, scor 7-6 6-1).

Vezi aici infrangerea lui Nadal si a lui Federer