Dupa mai multe saptamani de incertitudine, ibericul Rafael Nadal a anuntat, prin vocea unchiului Toni Nadal, ca va participa la Masters-ul 1000 de la Montreal, fostul lider mondial revenind pe teren pentru a-si apara titlul cucerit cu un an in urma in Canada, informeaza AS.

Nadal a inceput pregatirea in urma cu mai multe zile, dar nu se stia cu siguranta daca spaniolul va fi apt din punct de vedere fizic pana pe 8 august, data la care va incepe turneul canadian.

"Rafa va juca la Montreal. Cu toate acestea, trebuie sa recunosc ca nu este in cele mai bune conditii pentru a-si apara titlul de Masters 1000, care va incepe pe 8 august", a declarat Toni Nadal intr-o interventie la Radio Marca.

Cu toate ca va reveni pe teren, Nadal nu stie inca daca va concura la US Open, acest lucru urmand sa fie stabilit in functie de comportamentul fizic al ibericului de la turneul canadian.

Fost numar unu mondial, Rafael Nadal sufera de o tendinita la genunchi si nu a mai jucat niciun fel de meci oficial de la infrangerea in fata suedezului Robin Soderling, in optimile de finala de la Roland Garros.