Victor Hanescu a fost invins in finala turneului de la Stuttgart de catre francezul Jeremy Chardy in trei seturi, scor 1-6, 6-3, 6-4, romanul pierzand o partida pe care a dominat-o clar in prima sa parte. Problemele fizice si psihice au jucat un rol important in economia aceste dispute, romanul gresind inexplicabil in unele momente ale meciului.

Hanescu a inceput foarte bine finala de la Stuttgart, romanul castigand de-o maniera categorica primul set, scor 6-1. Dupa ce a impresionat prin lovituri superbe si printr-o acoperire foarte buna a terenului, Victor a inceput regresul odata cu intrarea in setul doi.

Chardy a pus stapanire usor-usor pe partida, francezul adjudecandu-si setul doi cu 6-3, mai clar decat o arata scorul.

Dezastrul a continuat pentru roman si in setul decisiv, Chardy distantandu-se la un categoric 4-0 dupa un joc lamentabil al lui Victor (Hane nu a mai avut puterea sa atace, Jeremy impunand ritmul disputei).

Cu toate acestea, Victor are o tresarire de orgoliu, revenind de la 4-0 la 4-3. Momentul culminant al finalei s-a petrecut la 4-3, pe serviciul lui Chardy, atunci cand Hane a avut 40-15. Numarul 33 mondial a irosit cu seninatate aceasta sansa importanta, iar Jeremy Chardy s-a impus cu 6-4 castigand astfel primul turneu din cariera. Demn de mentionat este momentul din setul decisiv in care romanul a avut o iesire nervoasa care a exprimat foarte bine realitatea din teren: "Nu am cum!" a spus Victor in acel moment.

Pentru performanta de la Stuttgart Victor Hanescu a fost recompensat cu 150 de puncte ATP si un cec in valoare de 37.700 de euro.

Statistica partidei Hanescu - Chardy:

Asi: 4-10

Duble greseli:2-5

Primul serviciu: 65%-60%

Al doilea serviciu: 54%-42%

Puncte castigatoare: 79-84