Roger Federer a castigat Wimbledon-ul, a revenit pe locul unu in lume si l-a depasit pe Pete Sampras la numarul de Grand Slam castigate. Epuizat dupa finala de poveste cu Andy Roddick, Fedex a declarat: "Sunt cele mai frumoase momente din viata mea".

"A fost un meci nebun, este ceva special sa castigi la Wimbledon. Este un moment deosebit al carierei mele. Ii multumesc lui Pete Sempras ca a venit azi aici. Este unul din cele mai frumoase momente din viata mea, dar nu am de gand sa ma las de tenis, o sa continui pentru cativa ani si sper sa mai ridic acest trofeu deasupra capului. Este incredibil, am castigat la Roland Garos, iar acum am triumfat si la Wimbledon", a declarat Roger Federer la finalul disputei cu Andy Roddick.

"Roger a fost mai bun azi, cu toate ca am incercat tot ce este posibil ca sa-l inving. Merita (nr Federer) cu prisosinta toate trofeele cucerite pana acum. Vreau sa multumesc publicului care a fost minunat si sa-i cer scuze lui Pete (nr Sampras) ca nu l-am putut opri pe Federer", a precizat (vizibil marcat de infrangere) Andy Roddick.

Federer l-a invins pe Roddick in cinci seturi (16-14 in decisiv) si a revenit pe locul unu in clasamentul ATP la un an de zile dupa ce fusese detronat de catre spaniolul Rafael Nadal.