A depasit recordul lui Pete Sampras (are 15 titluri de Grand Slam), este din nou pe locul 1 in lume la un an distanta dupa ce a fost detronat de Nadal, iar in finala de vis de la Wimbledon cu Andy Roddick a aratat ca are un psihic de fier. Roger Federer, caci despre el este vorba, a redevenit regele sportului alb dupa ce a trecut prin clipe grele la inceputul anului.

Inainte de marea finala de la Wimbledon, Roddick era vazut drept o victima sigura in fata lui Federer dupa ce elvetianul il mai invinsese in doua finale londoneze. De asemenea, la general scorul era 18-2 in favoarea fostului numar doi mondial.

Debutul de meci a contrazis toate pronosticurile, Andy castigand primul set cu 7-5 dupa un break bifat la 6-5 in favoarea sa.

Roger si-a intrat in mana de-abia in tie-break-ul setului doi, atunci cand Roddick a condus cu 6-2! Inexplicabil, americanul s-a crezut castigator mult prea repede si a pierdut setul cu 8-6 in tie-break.

Elvetianul a continuat forma buna si in al treilea set, adjudecat tot la tie-break, dar cu 7-5. Roddick revine superb in setul patru si il depaseste clar pe Roger cu 6-3.

Setul decisiv avea sa fie unul de poveste, terminat dupa 95 de minute! S-a mers cap la cap pana la scorul de 15-14 pentru elvetian, moment in care Roddick a avut cateva secunde de cadere, momente suficiente pentru ca Roger sa bifeze break-ul izbavitor.

Cu ochii in lacrimi, Andy Roddick pierde o finala in care a demonstrat ca a fost cel putin egalul lui Federer, noul numar unu mondial din tenisul de camp masculin.

Roger Federer - Andy Roddick 5-7, 7-6(6), 7-6(5), 3-6, 16-14

Statistica partidei:

Primul serviciu: 64%-70%

Asi: 50-27

Duble greseli: 4-4

Greseli nefortate: 38-33

Puncte castigate dupa primul serviciu: 89%-83%

Puncte castigate dupa al doilea serviciu: 60%-44%

Puncte castigatoare: 223-213