Wimbledon-ul a devenit o competitie de casa a surorilor Williams, Serena si Venus urmand sa bifeze a patra finala impreuna pe iarba londoneza. Scorul este 2-1 in favoarea Serenei, cea mai recenta reprezentatie data de cele doua surori fiind ultimul act din 2008 al turneului britanic. Finala va fi Live Text pe HotNews.ro de la ora 16.00.

Elena Dementieva si Dinara Safina au simtit in semifinale pe propria piele forta celor doua surori, finala din 2009 fiind de fapt o reeditare a celei din 2008.

A patra finala dintre cele doua surori va incepe la ora 16.00, Serena conducand la general cu 2-1 in fata surorii sale in statisticile invingatorilor de la Wimbledon.

De-a lungul carierei, Venus si Serena s-au intalnit de 20 de ori, victoriile fiind impartite frateste, cate 10 de fiecare parte.

Venus Williams: 29 de ani, o victorie in finala de la Wimbledon in fata Serenei, are cinci titluri cucerite pe iarba londoneza si 7 de Grand Slam. Se afla pe locul 3 in ierarhia WTA si a castigat din tenis aproximativ 22.8 milioane de dolari.

Serena Williams: 27 de ani, doua victorii in finala de la Wimbledon in fata lui Venus, are doua titluri cucerite pe iarba londoneza si 10 de Grand Slam. Se afla pe locul 2 in clasamentul WTA si a castigat din tenis aproximativ 24.2 milioane de dolari din tenis.

Cele doua jucatoare se vor mai afla intr-o finala, Serena si Venus urmand sa joace impotriva cuplului Samantha Stosur/Rennae Stubbs (favorite numarul trei) in finala de la dublu feminin.