Vineri este ziua semifinalelor masculine la All England Club. Andy Murray vs Andy Roddick si Roger Federer vs Tommy Haas sunt meciurile care vor oferi finalistii de la Wimbledon. Cine va cuceri trofeul va scrie istorie, fie ca este Federer, care ar ajunge la 15 turnee de Grand Slam cucerite, fie ca este Murray - scotianul ar deveni primul britanic care triumfa la Wimbledon dupa 63 de ani de la Fred Perry.

De cinci ori campion la Wimbledon, elvetianul Federer il intalneste pe vechiul sau prieten Tommy Haas in semifinale. Dupa meciul teribil din optimile de finala de la Roland Garros, cand Federer s-a impus in cinci seturi, Haas a demonstrat ca la 31 de ani are toate atuurile sa-i tina piept cu succes numarului 2 mondial. Pentru german, este prima semifinala de Grand Slam pe care o joaca, in timp ce Federer este la doua victorii de a-l depasi pe Pete Sampres la numarul de trofee cucerite in turneele de Grand Slam.

  • semifinalele de la Wimbledon vor fi live-text pe Hotnews.ro, incepand de la ora 15:00

"Tommy a avut parte de cativa ani plini de ghinioane", a spus Federer despre jucatorul care, pe 13 mai 2002, era nr. 2 mondial - cea mai buna pozitie din cariera sa. "Este bine ca si-a revenit. Suntem buni prieteni. Sper ca vom reusi sa ne ridicam la asteptarile publicului, la fel cum am facut-o la Roland Garros. Este talentat, intotdeauna a fost, iar acum cred ca si-a revenit incredibil dupa seria lunga de accidentari", a mai spus elvetianul.

Tommy Haas: "Pe masura ce imbatranesti, incerci sa castigi punctele mai repede si acest lucru mi-a mers pana acum. Am servit destul de bine si simt ca pot face un joc bun si la fileu. Am avut parte de un meci intens la Roland Garros impotriva lui Roger, dar sunt constient de adversarul pe care il am in fata asa ca voi iesi pe teren, voi da totul si vedem ce se va intampla". Din pacate pentru Haas, toata lumea abia asteapta o finala intre Federer si Murray ceea ce ar putea insemna ca publicul va fi de partea elvetianului.

Murray - Roddick, cealalta semifinala a competitiei va fi extrem de interesanta mai ales prin prisma faptului ca 99% din public il va sustine pe "Andy, scotianul". Totusi, tenisul pe care l-a aratat Roddick pe parcursul acestui turneu si serviciul sau colosal ii cresc considerabil sansele americanului in fata lui Murray. In plus presiunea publicului s-ar putea sa cada greu pe umerii lui Murray, desi scotianul a spus in repetate randuri ca nu este afectat de asteptarile britanicilor. "Daca stai sa citesti tot ce se scrie despre tine, atunci cu siguranta ca realizezi cat de mare este presiunea din partea oamenilor care te sustin, dar eu am ales sa ignor tot. Sunt increzator in sansele mele pentru ca am castigat multe meciuri pe iarba", a spus favoritul nr. 3 de la Wimbledon.

De cealalta parte, americanul a jucat doua finale la All England Club si a pierdut de fiecare data. "Andy a jucat extraordinar, dar cu serviciul meu, am o sansa sa castig in fata oricui. Am plecat din aceasta postura de invins de multe ori", a adaugat si Roddick. Scorul intalnirilor directe intre cei doi este net in favoarea scotianului, 6-2.