Semifinalele feminine de la Wimbledon s-au transformat intr-o lupta dintre Statele Unite si Rusia. Surorile Williams, Dementieva si Safina sunt cele patru favorite ale turneului, care lupta, joi, pentru cele doua locuri din finala.

Dementieva - Serena vor juca prima semifinala la All England Club. Americanca are un procentaj foarte bun in aceasta faza a turneelor de Grand Slam: a jucat 15 semifinale si nu a pierdut decat doua. O statistica interesanta cu privire la intalnirea dintre cele doua se refera la cati asi au servit ambele jucatoare la aceasta editie a Wimbledon-ului, dar si la duble greseli. Serena are 40 de asi si doar 9 duble greseli, in timp ce rusoaica a servit 13 asi si a facut nu mai putin de 33 de duble greseli. Williams si Dementieva s-au intalnit de 9 ori in circuit, iar scorul este de 5-4 in favoarea numarului 2 WTA.

Serena Williams: "Am jucat impotriva Elenei de foarte multe ori in ultimul an, asa ca stiu jocul ei. Returneaza foarte bine si joaca tare. Evolueaza foarte bine pe iarba. Nu a fortat prea mult in niciunul dintre meciurile ei de pana acum, dar este stilul de jucatoare care-ti da lovitura decisiva cand nici nu te astepti" (wta.com)

Elena Dementieva: "Am jucat destul de bine pana acum. Serena este o mare campioana si cel mai important lucru pentru mine in aceasta semifinala este sa raman concentrata si agresiva. Vom vedea daca sunt in stare"(wta.com)

Venus - Dinara sau semifinala dintre campioana en-titre si lidera mondiala. Este un meci intre tineretea si forta Safinei contra experientei americancei, castigatoare a sase turnee de Grand Slam. Cele doua s-au intalnit in trei partide pana acum si Venus conduce cu 2-1.

Dinara Safina: "Sa nu traiti cu impresia ca nu am nimic de pierdut chiar daca sunt eliminata de Venus. Ii place sa joace pe iarba, dar nu pot intra pe teren cu gandul ca deja am pierdut. Nu, cu siguranta cred ca am o sansa sa castig. In fiecare zi la Wimbledon mi-am imbunatatit jocul. Stiu ce am de facut impotriva americancei"(wta.com)

Venus Williams: "Mi-ar placea enorm sa joc finala impotriva surorii mele, asa si-ar dori si Serena. Ar fi fantastic. Dinara e lidera mondiala, dar eu am mai multa experienta" (wta.com)