Roger Federer a obtinut calificarea in semifinalele de la Wimbledon, elvetianul impunandu-se clar, scor 6-3, 7-5, 7-6, impotriva lui Ivo Karlovic. Elvetianul a avut de luptat toata partida cu serviciile foarte rapide ale croatului, aceasta fiind de altfel singura arma a lui Ivo in lupta cu numarul doi mondial. Dupa aspectul diferentei mari de inaltime dintre cei doi jucatori, am putea spune ca David l-a invins pe Goliat.

"Nu a fost o partida delor usoara impotriva lui Ivo. Ma simt bine din punct de vedere psihic si fizic, iar acest lucru s-a vazut pe teren. Sunt fericit ca am ajuns in semifinale, este o constanta in jocul meu in ultima perioada. Am castigat la Madrid impotriva lui Rafa, la Roland Garros si as vrea sa triumf si la Wimbledon. Sunt insa constient ca va fi foarte greu", a declarat Roger Federer la finalul partidei cu Karlovic (pentru ESPN).

Federer a inceput foarte bine partida cu Karlovic, elvetianul castigand primul set cu 6-3 dupa numai 23 de minute. Dominatia lui Roger a continuat si in al doilea set, cu mentiunea ca numarul doi mondial a bifat break-ul mult mai tarziu (la scorul de 5-5). A fost pana la urma 7-5 pentru Federer dupa 38 de minute de joc.

Al treilea set avea sa fie si cel mai lung, mergandu-se cap la cap pana la tie-break. Cu o mobilitate superioara si cu un joc precis, Roger se impune cu 7-3 in tie-break, elvetianul bifand setul si meciul.

Roger Federer se califica fara prea mari emotii in semifinala de la Wimbledon, elvetianul fiind tot mai aproape de un nou succes pe iarba londoneza.

Roger Federer - Ivo Karlovic 6-3, 7-5, 7-6(3)

Statistica partidei:

Primul serviciu: 62%-70%

Asi: 7-23

Duble greseli: 2-2

Greseli nefortate: 7-17

Puncte castigatoare: 95-72