"Nimeni nu poate sa ma bata de 11 ori", spunea Soderling dupa infrangerea in fata lui Federer din finala de la Roland Garros. Acest lucru s-a produs in pofida celor declarate de Robin, Roger depasindu-l pe Soderling in trei seturi, scor 6-4, 7-6, 7-6. Elvetianul se califica in sferturile de finala de la Wimbledon si are tot dreptul sa spere (dupa cum joaca) ca va redeveni numarul unu mondial dupa turneul londonez.

Soderling avea de luat o revansa in fata lui Federer dupa finala pierduta la Roland Garros, dar important este sa si poti sa-l invingi pe elvetian pe iarba.

Setul intai a fost unul decis de un singur break, numarul doi mondial castigand cu 6-4 (dupa 33 de minute de tenis de buna calitate) dupa ce la scorul de 4-4 a castigat pe serviciul lui Robin.

In setul doi s-a mers cap la cap pana la tie-break, acolo unde Federer a avut nervii mult mai tari, iar Soderling a demonstrat in schimburile cu adevarat importante ca ii tremura picioarele cand joaca cu Roger. A fost 7-6 (5) pentru elvetian, iar sferturile pareau tot mai aproape.

Ultimul set al disputei (Roger a castigat in doar trei seturi) avea sa fie castigat tot de Federer, elvetianul triumfand intr-un alt tie-break ( la 5) dupa ce Soderling a avut 5-4 si serviciul. Suedezul a facut o dubla greseala, iar Roger a profitat.

Federer s-a calificat in sferturile de finala dupa un meci in care a aratat ca este foarte aproape sa redevina numarul unu mondial la un an de zile dupa ce fusese detronat de Rafael Nadal.

Roger Federer - Robin Soderling 6-4, 7-6 (5), 7-6 (5)

Statistica partidei:

Primul serviciu: 67%-56%

Asi: 23-16

Duble greseli: 0-3

Greseli nefortate: 8-25

Puncte castigatoare: 103-97