Britanicii nu au mai castigat Wimbledonul de 73 de ani, iar rabdarea lor pare sa fie pe final. O firma londoneza de distributie de bilete a anuntat ca va restitui in totalitate costul tichetelor pentru marea finala daca Andy Murray, marea speranta a gazdelor, va castiga pe iarba londoneza, informeaza Sportbussiness.

Viagogo, companie secundara de bilete la Wimbledon, a anuntat ca daca Murray va triumfa, toti cei care si-au luat bilete de la ei isi vor primi in totalitate banii inapoi.

"De 73 de ani asteptam sa vedem un campion din Marea Britanie. Speram ca Andy Murray sa triumfe in acest an, iar noi le vom da spectatorilor un motiv in plus sa se bucure, le vom da inapoi banii pe bilete", a declarat Eric Baker, seful Consiliului de Administratie de la Viagogo.

Suma totala pe care Viagogo ar trebui sa o restituie spectatorilor (in cazul in care Murray va castiga marele trofeu) este in jurul a un milion de lire sterline. Demn de mentionat este faptul ca pe piata secundara un bilet costa intre 1.500 si 8.000 de lire steline.

Andy Murray (favorit numarul 3) spera sa profite de absenta lui Rafael Nadal (numarul unu mondial) pentru a castiga editia din 2009 a Wimbledonului. Trebuie amintit insa ca scotianul va avea un adversar mai mult decat redutabil, in persoana elvetianului Roger Federer.