Victoria atat de mult dorita de la Roland Garros a facut din Roger Federer un "jucator complet si mult mai sigur pe el" - sunt chiar cuvintele elvetianului. Mai sunt cateva zile pana la Wimbledon, iar Federer se simte invincibil si gata sa-i fure lui Rafa Nadal primul loc in clasamentul mondial.

"Simt ca sunt un jucator complet, mai sigur pe mine decat am fost in ultimii ani pentru ca deja nu mai am nicio emotie cand sunt in situatia de a face fata unui meci de cinci seturi", a spus Federer, potrivit Reuters. "A trebuit sa-mi arat spiritul de luptator mai mult decat pana acum si este bine ca am avut sansa sa-mi arat aceste calitati in fata tuturor, care erau obisnuiti cu dominarea mea. Este bine sa stiu ca pot fi si altfel pe teren", a adaugat elvetianul, care pentru prima oara in cariera a fost nevoit sa joace doua meciuri a cate cinci seturi la Roland Garros.

Federer a pierdut editia trecuta la Wimbledon cu Nadal, dupa cea mai lunga finala jucata vreodata, si spaniolul a devenit cel mai bun din lume, insa in 2009 rolurile se pot inversa daca elvetianul isi face bine temele pentru ca Nadal are mari probleme de sanatate.

"Pentru mine, cele mai importante in acest moment sunt turneele de Grand Slam. De la Paris pana la Wimbledon, aceasta este perioada cand vrei sa joci cel mai bun tenis, iar lucrul acesta se va vedea si in clasament", au fost cuvintele lui Federer, care simte ca e aproape sa-si reia locul in fruntea clasamentului ATP.