Problemele cu genunchii pe care le are Rafael Nadal il pot scoate si din cursa pentru castigarea unui nou turneu la Wimbledon. Spaniolul va fi supus, luni, unui control medical minutios, urmand ca in ziua urmatoare sa anunte verdictul. "Daca prin repaus si tratament soc putem merge la Wimbledon, o vom face", a declarat antrenorul sau, Toni Nadal, pentru presa spaniola.

Nadal a avut probleme de ceva vreme cu genunchiul drept, dar problemele s-au agravat dupa Mastersul de la Miami, cand au aparut si problemele de la genunchiul stang. Programul incarcat pe care l-a avut de atunci nu l-a ajutat deloc. Nadal a trecut de Daniel, Gabashvili si Hewitt la Roland Garros, dar meciul cu Soderling l-a solicitat prea mult. In timpul partidei, spaniolul s-a intors de cateva ori catre unchiul sau si, din priviri, l-a avertizat ca durerea e din ce in ce mai acuta.

Dupa ce a parasit Parisul, Nadal nu s-a mai antrenat normal: "Corpul nu a mai raspuns bine si face doar exercitii usoare, fara alergari", a adaugat unchiul sau. Dupa ce doctorul Angel Ruiz Cotorro va da luni verdictul, Nadal va sti daca isi va apara sau nu titlul de la Wimbledon. In urma cu doua zile, Nadal a anuntat ca nu va putea participa la turneul pregatitor pentru Wimbledon, de la Queens.