Roger Federer - Juan Martin del Potro este meciul-vedeta al semifinalelor de la Roland Garros. Pentru experimentatul Federer, aceasta este a 20-a semifinala de Grand Slam pe care o joaca in timp ce pentru pustiul de 20 de ani din Argentina este abia prima. In cealalta semifinala, Robin Soderling si Fernando Gonzalez sunt pregatiti sa-si masoare fortele pentru un loc in prima lor finala la un astfel de turneu, din intreaga cariera.

Roger Federer (nr. 2 ATP) - este marele favorit la castigarea Open-ului francez dupa eliminarea lui Djokovic, Murray si rivalul sau Nadal. Elvetianul e la doua victorii de implinirea mareului sau vis, acela de a castiga toate cele patru turnee de Grand Slam plus bonusul de a-l egala la numarul de trofee pe americanul Pete Sampras.

Del Potro (nr. 5 ATP) - primul argentinian care a ajuns intr-o semifinala de Grand Slam din 2006. Del Potro a aratat un tenis solid in partida precedenta contra lui Tommy Robredo, iar serviciul sau a functionat impecabil in toate partidele. Argentinianul are, in acest an, doua infrangeri in meciurile contra lui Federer.

Fernando Gonzalez (nr. 12 ATP) - chilianul a ramas cel mai in varsta jucator de la Roland Garros, insa arata o forma fizica de invidiat, iar cu forehand-ul sau ucigator i-a eliminat pe Murray si pe Hanescu. Gonzalez conduce cu 4-3 in disputele directe cu adversarul sau din semifinale, iar chilianul a castigat ambele partide jucate pe zgura din cele 7.

Robin Soderling (nr. 25 ATP) - suedezul l-a eliminat pe Nadal - campionul ultimelor editii ale Open-ului francez - , iar acest lucru spune totul despre tenisul pe care-l joaca Soderling la acest turneu. Aceasta semifinala reprezinta cea mai buna performanta pentru Soderling la turneele de Grand Slam.