"Am inceput deja sa ma pregatesc pentru meciul urmator, vreau sa ajung in semifinale", a spus Sorana Cirstea pentru HotNews. La 19 ani, Cirstea egaleaza performanta din 1997 a Ruxandrei Dragomir, ultima jucatoare din Romania care a ajuns in sferturi la Roland Garros.

Singurul obstacol intre Sorana Cirstea si semifinalele Open-ului francez este australianca Samantha Stosur - o jucatoare care este intr-o forma excelenta si care a eliminat-o pe Elena Dementieva, favorita nr 4 a turneului.

"Cu siguranta ca ma astept la un meci greu in urmatoarea runda impotriva lui Stosur pentru ca am ajuns la un nivel avansat al competitiei, au mai ramas doar 7 jucatoare cu exceptia mea. Stiu despre australianca ca este o jucatoare cu o foarte mare experienta, cu mult talent care imi va face viata foarte grea in sferturi, dar sper ca-mi pot pastra concentrarea cum am facut-o pana acum" , a spus Cirstea dupa partida cu Jankovic despre viitoarea sa adversara.

Samantha Stosur (nr. 32 WTA), adversara Soranei Cirstea din sferturile de finala de la Roland Garros, a devenit prima jucatoare de tenis din Australia care ajunge in aceasta faza a competitiei din ultimii 21 de ani. Australianca de 25 de ani a obtinut pe zgura parisiana cea mai buna performanta la un turneu de Grand Slam.

Stosur despre Sorana: "Nu stiu mai nimic despre viitoarea mea adversara. Nu am jucat niciodata impotriva Soranei, nu m-am antrenat cu ea, nu am schimbat nici macar o minge. Va fi ceva complet nou, dar voi incerca sa vorbesc cu persoane care o cunosc si ii stiu jocul. Cred ca antrenorul meu a urmarit cateva game-uri din meciul ei contra lui Jankovic. Vom vorbi despre asta, marti, cand vom stabili si tactica, dar ma voi preocupa mai mult de jocul meu decat de al ei". (roalndgarros.com)

Parcursul lui Stosur pana in sferturile de finala la Roland Garros:

R128 Francesca Schiavone (nr. 40 WTA) 6-4 6-2

R64 Yanina Wickmayer (nr. 63 WTA) 6-3 4-6 6-4

R32 Elena Dementieva (nr. 4 WTA) 6-3 4-6 6-1

R16 Virginie Razzano (nr. 36 WTA) 6-1 6-2

Cel mai bun loc ocupat de Stosur in clasamentul WTA a fost 27, in ianuarie 2007. Totusi, australianca a cucerit prima treapta a clasamentului mondial in proba de dublu unde a bifat, alaturi de partenera sa Lisa Raymond, un titlu la US Open (2005), Roland Garros (2006) si a fost finalista la Wimbledon in acelasi an.