Nadal a primit probabil cea mai grea palma de cand se afla in topul celor mai buni jucatori din lume, insa spaniolul a avut puterea sa-si analizeze jocul la sange in fata jurnalistilor dupa eliminarea de la Roland Garros. "Cand joci prost, cum am facut-o eu, e normal sa pierzi", a spus liderul mondial.

Rafael Nadal:"Soderling nu m-a surprins pentru ca stiam cat de periculos poate sa fie. Daca joci prost, pierzi, este normal. Nu am jucat tenisul pe care il stiu, am lovit prea scurt si nu am putut sa atac. I-am permis sa joace tenisul pe care il stie cel mai bine, insa eu am pierdut.

Nu este o tragedie, trebuia sa vina si acest moment pentru mine. Trebuie sa-mi accept infrangerile cu acelasi calm cu care imi traiesc si victoriile. Am pierdut ocazia sa castig inca o data aici, era o tinta pentru mine. Acum pregatirea pentru urmatorul turneu consta in piscina din curtea casei mele. Mai dati-mi inca trei zile si apoi o sa vorbim si de Wimbledon".

De partea cealalta, Soderling a afirmat ca inca nu-i vine sa creada ce a reusit. Suedezul pierduse de fiecare data in fata lui Nadal, dar pe Philippe Chatrier a fost cu totul alt meci.

"Mi-am spus ca nu este decat un meci ca oricare altul", a spus suedezul dupa victoria istorica in fata lui Nadal. "Tot timpul am incercat sa joc ca la antrenament. Abia cand aveam 4-1 in tiebreak-ul setului 4 am inceput sa cred ca sunt aproape sa reusesc ceva incredibil. Sunt foarte mandru de mine. Aceasta este cea mai frumoasa victorie din cariera mea impotriva unui om care este cel mai bun jucator pe zgura din istorie".