Tragerile la sorti pentru stabilirea tabloului principal de la Roland Garros au avut loc vineri, iar favoritii au meciuri usoare in primul tur. Detinatorul titlului, Rafael Nadal va juca in prima ruda impotriva unui jucator venit din calificari, iar Federer il va intalni pe spaniolul Alberto Martin, numarul 97 in clasamentul ATP.

Numarul 3 mondial, britanicul Andy Murray va juca in primul tur in fata argentinianului Juan Ignacio Chela. Sarbul Novak Djokovic se afla pe aceeasi parte a tabloului principal de la Roland Garros cu elvetianul Roger Federer si o intalnire intre cei doi ar fi posibila in semifinale. Nadal il are in partea sa pe Murray, dar are concurenta puternica din partea compatriotilor sai. Rafa ii poate intalni pe David Ferrer in optimi si pe Fernando Verdasco in sferturi.

Victor Hanescu se afla pe aceeasi parte a tabloului cu Nadal, iar in primul tur il va intalni pe belgianul Steve Darcis. Andrei Pavel se afla de cealalta parte si se va duela cu germanul Tommy Haas.

Click aici pentru tabloul principal ATP de la Roland Garros

La feminin, finala de anul trecut s-ar putea reedita mai devreme. Dinara Safina o poate intalni pe sarboaica Ana Ivanovic in sferturi. De cealalta parte a tabloului lucrurile sunt mai tensionate, cu Serena Williams, Jelena Jankovic, Elena Dementieva si Svetlana Kuznetsova in prim plan.

In primul tur, Dinara Safina o va intalni pe jucatoarea britanica Anne Keothavong. Serena Williams o va infrunta pe cehoaica Klara Zakopalova. Ana Ivanovic va juca in fata italiencei Sara Errani, iar Venus Williams va disputa primul meci in fata americancei Bethanie Mattek-Sands.

Tragerea la sorti a fost in favoarea Soranei Cirstea, care va disputa primul tur in fata unei jucatoare venita din calificari. Edina Gallovits o va intalni in prima runda pe jucatoarea numarul 22 mondial, Carla Suarez. Monica Niculescu va juca in fata jucatoarei din Canada, Aleksandra Wozniak, iar Raluca Olaru o va intalni pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova.

Click aici pentru tabloul principal WTA de la Roland Garros

Roland Garros va incepe duminica, 24 mai.