Steffi Graf alaturi de sotul ei, Andre Agassi, si de perechea formata din Kim Clijsters si Tim Hanman au inaugurat acoperisul retractabil de la Wimbledon sub ochii iubitorilor de tenis, incantati ca, incepand cu 2009, meciurile nu vor mai fi intrerupte de ploaia traditionala din timpul mareului turneu de la Londra. "Wimbledon s-a schimbat enorm in 10 ani", a spus uimita Graf, care a facut spectacol cu Agassi pe Terenul Central.

"Ne-am simtit extraordinar. Nu imi aduc aminte sa fi zambit vreodata atat de mult pe terenul de tenis", a spus Agassi.

"Wimbledon s-a schimbat enorm in 10 ani", a recunoscut surprinsa campioana Steffi Graf. "Am mai venit de cand m-am retras sa-l urmaresc pe Andre, dar ca spectator ai o alta viziune asupra turneului. Te asezi si te uiti la meci, vezi fete cunoscute, dar nimic mai mult. Au trecut 10 ani de cand nu am mai jucat la Wimbledon si simt ca a trecut o vesnicie", a adaugat fosta jucatoare de tenis cu 22 de titluri de Grand Slam in palmares.

Vezi aici cele mai spectaculoase momente de la inaugurarea acoperisului de la Wimbledon

"Am facut primii pasi pe Terenul Central si totul arata foarte diferit cu acest acoperis retractabil si cu mult mai multe locuri pentru spectatori decat pe vremea cand jucam eu. Totusi, am trait un sentiment familiar si foarte special. Nu i-am simtit lipsa foarte mult, dar cand esti acolo, pe iarba, nu ai cum sa nu te bucuri. Mi-au venit in minte tone de amintiri cum ar fi primul meu meci de pe Terenul Central impotriva lui Jo Durie in `84. Mama m-a pus sa port fusta pentru prima data. Am uitat atunci de bunele maniere, am fost asa suparata ca am pierdut incat nu voiam decat sa fug si sa ma ascund.

Mi-am adus aminte si de nenumaratele intalniri cu Martina (Navratilova), pe care am admirat-o atat de mult si pe care nu am crezut ca o sa o inving vreodata pe iarba. Am avut ceva probleme pana m-am convins ca ma voi simti confortabil si pe aceasta suprafata". Odata ce nemtoaica s-a acomodat cu iarba de la Wimbledon, a castigat sapte finale din 1987 pana in 1999.