Nadal a pierdut pentru a saptea oara in fata eternului sau rival, Roger Federer, insa liderul mondial a avut puterea sa-si felicite adversarul. "A fost mai bun ca mine tot timpul in aceasta finala", a recunoscut Nadal la ceremonia de premiere de la Madrid Masters. "Aveam nevoie disperata de aceasta victorie", a spus si Federer, care a adaugat ca aceasta infrangere nu-i va afecta deloc psihicul lui Nadal pentru turneul de la Roland Garros.

Roger Federer: "Nu cred ca Nadal va fi afectat de acesta infrangere. Sunt convins ca va arata din nou un tenis solid la Paris. In acest meci, am luat toate deciziile corecte si, la final, am jucat relaxat. Sunt foarte, foarte fericit ca mi-am pastrat concentrarea pe tot parcursul meciului si ca am castigat. Aveam nevoie disperata de o victorie pentru ca am avut niste partide-dezastru anul acesta".

Rafael Nadal: "Nu imi caut scuze pentru aceasta infrangere. Daca sunt obosit, este pentru ca am petrecut mai mult timp in semifinale decat el. Este un efort sa joci patru ore, asta nu se poate nega, dar adevarul este ca Roger a jucat mai bine decat mine. Cateodata e randul unora sa castige, altadata al altora. A jucat agresiv si, inca o data, mai bine ca mine".

"Tenisul este ca o balanta: cand unul joaca foarte bine, celalalt joaca prost. Cred ca ajucat mai bine ca mine tot timpul. Conditiile de la Madrid au favorizat tenisul lui Roger si daca nu esti 100% in forma, atunci esti pierdut in fata unui jucator ca el", a mai spus spaniolul. "La Paris, vom vedea cine va ajunge in finala. Vorbim prea mult de Roland Garros si inca mai este destul pana sa inceapa. Federer are potentialul sa castige la Paris si sa triumfe oriunde. Este unul dintre favoriti, dar turneul incepe cu primul tur si nu cu finala. Sper sa joc impotriva lui finala de la Roland Garros. Daca imi dati o hartie, acum semnez", a glumit spaniolul, demonstrand inca o data ca este un jucator fair-play. "Nu cred ca acest turneu se aseamana cu Roland Garros-ul. Asta nu inseamna ca vreau sa spun ca voi juca mai bine acolo ci doar ca aceasta suprafata este complet diferita de cea de la Paris. In ceea ce priveste genunchiul meu, nu este nicio problema".