Liderul mondial a castigat al 5-lea trofeu consecutiv la Barcelona, iar dominatia lui Nadal pe zgura pare de neclintit dupa evolutiile spaniolului din acest sezon. "Nu mi-am imaginat niciodata asa ceva. Sa castig din nou aici, in Barcelona, este incredibil", a spus Nadal cu zambetul pe buze dupa ce a incins alaturi de prietenul sau David Ferrer o bataie cu sampanie.

Nadal a primit trofeul din mainile Printesei Cristina a Spaniei, dar si un cec in valoare de 286.000 de euro si 500 de puncte ATP. "Acesta a fost cel mai bun meci al meu pe zgura din acest sezon. David a jucat foarte bine si a fost foarte agresiv. Mi-a fost greu sa preiau controlul partidei si am fost norocos ca nu am pierdut setul al doilea".

David Ferrer isi aplauda prietenul, care l-a invins pentru a doua oara consecutiv in finala de la Barcelona: "Rafa joaca si mai agresiv anul acesta. Are un ritm fantastic chiar de la prima minge si este extrem de dificil sa-l bati. Eu plec fericit chiar daca am pierdut pentru ca am jucat un tenis de calitate, constant in fata celui mai bun jucator din lume".

Vezi cele mai importante puncte ale finalei, dar si bataia cu sampanie de la finalul partidei

Nadal nu va avea nicio zi de pauza pentru ca urmeaza Masters-ul de la Roma. Favoritul numarul 1 al turneului va debuta impotriva invingatorului dintre Andreas Seppi si Sam Querrey.