Violentele din India afecteaza si lumea tenisului. Australia trebuia sa joace in perioada 8-10 mai meciul din Cupa Davis impotriva Indiei, la Chennai (Madras). Oficialii Federatiei Australiene de Tenis se tem de riscul la care sunt supusi jucatorii si au hotarat retragerea echipei, dupa ce ITF le-a respins apelul prin care cereau ca partida sa se amane pana dupa alegerile parlamentare din India.

Federatia Australiei s-a bazat in apelul sau catre ITF pe faptul ca o competitie de cricket ce trebuia sa aiba loc in India a fost mutata in Africa de Sud, din motive de securitate. ITF a replicat spunand ca locul in care va avea loc evenimentul a fost aprobat de comitetul Cupei Davis, dupa un raport de securitate realizat chiar de ITF.

Geoff Pollard, presedintele Federatiei Australiene de Tenis a explicat, intr-un comunicat, motivul retragerii echipei sale. "Am cerut ca intalnirea sa fie amanata pentru ca suntem foarte ingrijorati de securitatea jucatorilor nostri, in special in perioada alegerilor. Decizia luata de ITF nu ne lasa alta optiune. Nu vom putea sa ne trimitem acolo echipa. Suntem foarte deceptionati. Ar fi o masura iresponsabila sa ne lasam jucatorii sa se deplaseze intr-un asemenea loc, de mare risc. Cupa Davis este foarte importanta pentru noi, dar in viata sunt lucruri mult mai importante decat tenisul", a declarat Pollard, potrivit L'Equipe.

Aceasta masura a Australiei ii poate aduce echipei de tenis o suspendare din Cupa Davis pentru un an.