Incercarea lui Rafa Nadal de a cuceri al doilea titlu de Masters consecutiv, dupa Indian Wells, a luat sfarsit in sferturi la Miami. Liderul mondial a avut o evolutie stearsa, permitandu-i argentinianului del Potro sa obtina un loc in semifinale, scor 6-4, 3-6, 7-6(3). Numarul 7 mondial a revenit in decisiv de la 3-0 pentru Nadal, impingand setul in tiebreak. Desi spaniolul a facut un mini-break, 3-2, nu a fost capabil sa-i faca fata jocului agresiv al lui del Potro, care a recuperat rapid. Argentinianul a continuat marsul ofensiv si a facut rapid rost de trei mingi de meci, terminind meciul din prima sansa.

Juan Martin del Potro: "Am inceput sa savurez meciul, publicul, sfertul de finala si am inceput sa joc mult mai relaxat, dar si mai agresiv. Apoi, meciul a luat o alta turnura. Cand am avut 5-4, mi-am zis: -Acum il pot bate!. Acest lucru a insemnat o mare schimbare in ceea ce ma priveste. L-am invins pe Nadal cu mintea si cu jocul meu. Cand am jucat puncte lungi, am dominat de fiecare data, asa ca asta a fost cheia victoriei".

Rafael Nadal: "Cand am revenit in setul secund, nu am fost foarte hotarat. Adversarul meu a inceput sa faca multe greseli. Cred ca am jucat prost tot meciul si asta e adevarul acestei partide. Mai tarziu, cand am condus cu 3-0, am jucat si mai prost. A fost un dezastru. Nu consider ca del Potro a jucat un tenis incredibil, numai ca eu nu am evoluat cum pot mai bine. Oricum, vreau sa-l felicit pentru victorie. Este un succes important pentru el".

In celalat sfert de finala, Andy Murray nu a avut niciun pic de mila fata de accidentantul Fernando Verdasco, invingandu-l rapid cu 6-1 6-2. “Am jucat un tenis solid. Mi-am asumat niste riscuri pe al doilea serviciu, am plasat mingea in locuri greu de ajuns si mi-am folosit capul. Nu am facut nimic in special. Pur si simplu mi-au iesit bine mai multe lucruri", a spus scotianul.

La feminin, Victoria Azarenka si Serena Williams vor juca finala turneului. In semifinala 100% americana, surorile Williams s-au infruntat in trei seturi, mezina familiei avand castig de cauza la final, scor 6-4, 3-6, 6-3.

In cealalta semifinala, rusoaica Kuznetsova si Azarenka au oferit un spectacol de forta si rezistenta pe parcursul unui meci de trei seturi, scor 6-3, 2-6, 7-5.

Programul semifinalelor masculine:

[3] N Djokovic - [2] R Federer (vineri, 20:00, Sport.ro)

[6] J Del Potro - [4] A Murray (sambata, 02:00, Sport.ro)