Roger Federer si Novac Djokovic si-au rezervat un loc in semifinalele Mastersului de la Miami, unde ii asteapta pe ceilalati doi favoriti, Nadal si Murray. Pe tabloul feminin, surorile Williams si-au invins adversarele din sferturi pentru a se intalni intr-o semifinala de familie.

Andy si Roger, inca o fila la poveste

Elvetianul si-a luat revansa dupa meciul pierdut la Roddick, in aceeasi faza a turneului de anul trecut, si l-a invins pe american la capatul unei intalniri de trei seturi, 6-3 4-6 6-4. Federer a castigat primul set, reusind sa ia un game pe faimosul serviciu al lui Roddick. Meciul ar fi trebuit inchis inca din setul doi, dar problemele de concentrare ale elvetianului sunt departe sa se fi rezolvat. Federer a avut trei posibilitati sa faca break in game-ul trei, dar americanul a revenit si si-a castigat serviciul. In plus, Roddick trage tare si face el break-ul in urma unei duble-greseli a lui Federer. In decisiv, numarul doi mondial a triumfat in fata a peste 12.000 de fani dupa un meci care a durat doua ore si trei minute, potrivit atpworldtour.com.

Roger Federer: "Mi-a placut aceasta partida. Publicul s-a implicat, au vrut sa vada cat mai mult tenis posibil. A fost un meci interesant. Ar fi trebuit sa am totul sub control in setul secund, dar mi-am cam pierdut siguranta, iar in al treilea set am fost un pic sub presiune. Asa ca sunt fericit ca m-am calificat mai departe. De obicei, cand joc astfel de meciuri dificile, castig si turneul! Sper ca se intampla acest lucru si aici".

Andy Roddick a spus extrem de dezamagit: "Cel putin m-am zbatut cat am putut in setul trei, unde nu am reusit sa fac break-ul. Roger a avut cateva lovituri geniale cand am avut minge de break si cand a avut el minge de meci. Cel putin a fost o lupta pe cinste".

Novak Djokovic l-a invins, in sfarsit, pe Tsonga

Francezul Tsonga avea patru victorii consecutive in fata sarbului inainte de acest sfert de finala de la Miami, dar Djokovic a trecut peste acest impediment psihologic si l-a invins pe francez in doua seturi, 6-3 6-4. "Trebuie sa fiu extrem de mandru pentru victoria pe care am reusit-o, pentru ca m-am chinuit in ultimeIe patru meciuri sa gasesec o solutie de a-l invinge pe Tsonga", a spus Djokovic.

Rezultate Miami - sferturi

Roger Federer - Andy Roddick 6-3 4-6 6-4

Novak Djokovic - Jo Wilfred Tsonga 6-3 6-4

Serena Williams - Na Li 4-6 7-6 6-2

Venus Williams - Benesova 6-1 6-4

Programul zilei de joi:

[8] S Kuznetsova - V Azarenka

Nu inainte de 23:00

[1] R Nadal - [6] J Del Potro

[4] A Murray - [8] F Verdasco

[1] S Williams - [5] V Williams