Marti s-au tras la sorti meciurile de pe tabloul masculin, respectiv feminin al celui de-al doilea turneu de Masters din noul sezon. Astfel, pentru prima oara din 2003, la Miami Masters, Roger Federer nu mai porneste ca favorit numarul 1, acesta fiind de aceasta data spaniolul Rafael Nadal.

Turneul de Masters de la Miami ofera premii de 4.5 milioane de dolari, castigatorul trofeului fiind rasplatit cu 1000 de puncte ATP si 605.500 de dolari, in timp ce castigatoarea de la Miami va primi 700.000 de dolari. Anul trecut, Nikolay Davydenko a cucerit acest turneu, insa s-a retras de la aceasta editie din cauza unei accidentari. La fete, Serena Williams este detinatoarea en-titre a trofeului.

Pe partea sa de tablou, Rafael Nadal practic nu are rival, niciunul dintre cei 24 de posibili adversari nu l-au invins vreodata pe spaniol, cu exceptia conationalului David Ferrer care a reusit sa-l invinga pe liderul mondial de 3 ori in 9 intalniri. Primul adversar al lui Nadal de la Miami va fi invingatorul din meciul Simone Bolleli si Teimuraz Gabashvili. La aceasta editie de la Miami, spaniolul ar putea sa isi mai treaca o reusita in palmares: sa fie al 7-lea jucator din istorie care isi adjudeca, in acelasi an, atat titlul de la Indian Wells cat si pe cel de la Miami. Primul a fost Jim Courier in 1991, iar Roger Federer este singurul jucator inca activ care a bifat acest dublu succes in 2005.

Romanii, din nou ghinionisti la tragerea la sorti

Hanescu, Sorana Cirstea, Edina Gallovits si Monica Niculescu reprezinta Romania la Miami. Jucatorii romani nu au avut parte de o tragere la sorti tocmai fericita. Astfel, Victor Hanescu va intalni in primul tur un jucator venit din calificari si, daca se califica mai departe, va juca impotriva lui Gael Monfils, favoritul numarul 9 al turneului. La fete, Cirstea, Gallovits si Niculescu vor juca primul tur impotriva unor jucatoare venite din calificari, dupa care, in turul doi, le asteapta Ana Ivanovic (nr 7), Szvetlana Kuznetsova (nr. 8), respectiv Caroline Wozniacki (nr. 13). Raluca Olaru este prezenta in calificari unde lupta pentru un loc pe tabloul principal cu o nemtoaica.