Dublu succes pentru rusoaica Vera Zvonareva la Indian Wells! Favorita numarul patru a triumfat la dublu alaturi de Azarenka si a castigat titlul si la simplu, cel mai important trofeu in cariera rusoaicei dupa un inceput de sezon in care a jucat semifinale la Australian Open. Zvonareva a invins-o in doua seturi, 7-6 6-2, pe castigatoarea en-titre, Ana Ivanovic.

Sarboaica a inceput meciul cu break, moment in care rusoaica si-a iesit din fire si a inceput sa dea cu racheta de pamant. Ca si in finala masculina, vantul a fost actorul principal pe o scena in care ambele jucatoare s-au chinuit sa ghiceasca unde va veni mingea. Zvonareva a egalat la 2-2 si a preluat controlul partidei facand break, 4-3. La acest scor, Ivanovic si-a chemat antrenorul pentru un sfat tactic, un lucru nou aparut si permis in circuitul profesionist, dar doar in cel feminin. Sfaturile antrenorului sarboaicei au fost de folos pentru ca Ivanovic a egalat, iar soarta primului set s-a decis la tiebreak, unde rusoaica s-a miscat mult mai bine pe vremea neprielnica.

Setul secund a inceput dupa acelasi scenariu, Ivanovic facand din nou break. Numai ca de aceasta data, rusoaica a egalat la 2-2 si a castigat urmatoarele sase game-uri la pas.

“Am urmarit acest turneu de copil", a marturisit Zvonareva dupa finala. "Ma uitam la televizor in urma cu ceva ani, acasa, in Rusia. Practic, este unul dintre cele mai importante turnee dupa Grand Slam-uri. Ca sa castigi acest turneu este o realizare enorma pentru oricine, pentru ca esti nevoit sa invingi foarte multe jucatoare de top".

Ana Ivanovic, sarboaica inca nu a revenit la tenisul care a dus-o in varful clasamentului mondial. “Au fost cele mai rele conditii de joc in care am fost nevoita sa joc. A batut vantul foarte, foarte tare si cred ca in acest meci nu a contat tactica de joc. A fost vorba despre cine se acomodeaza mai bine conditiilor de joc si cine rezista psihic. De aceasta data, adversara mea a reusit, a jucat foarte bine", a spus sarboaica.

Cu aceasta victorie, Vera Zvonareva a urcat pe locul 5 in clasamentul WTA, unde lider este americanca Serena Williams. Sorana Cirstea este in continuare cea mai bine jucatoare romanca clasata in circuit, chiar daca a coborat 3 pozitii pana pe locul 41.

Nervi, vant si rachete lovite de pamant in finala feminina de la Indian Wells