Roger Federer a fost eliminat de Andy Murray in semifinalele de la Indian Wells. Scotianul a castigat in trei seturi (6-3, 4-6, 6-1) si l-a invins pe Federer pentru a treia oara in acest an. Precedentele succese le-a obtinut la Abu Dhabi si la Doha, la inceputul sezonului.

Elvetianul a parasit nervos terenul de joc. Abia a intors capul sa se uite spre Murray atunci cand a dat cu el noroc. S-a dus spre vestiare cu capul plecat, salutand scurt tribunele care il aplaudau. Federer a evoluat neconvingator, alternand momentele de maiestrie cu greseli inexplicabile. Murray a facut doua break-uri in primul set, la 3-2 si 3-5. Scotianul a jucat defensiv, din spatele terenului, cu mingi lungi pe reverul lui Federer. Tactica a functionat, mai ales ca serviciul a mers struna.

Federer s-a enervat si a avut o rabufnire de orgoliu in al doilea set. A facut break din start, a condus cu 2-1 insa Murray a facut imediat break si a intrat in avantaj pe propriul serviciu. Federer a strans din dinti, a lovit cat a putut de tare si a intors rezultatul, cu ajutorul unui nou break: 4-3. Elvetianul si-a schimbat tactica, a jucat mai mult cu lovitura de dreapta si a egalat la seturi.

Ceea ce s-a intamplat in ultimul set e inexplicabil. Federer ne-a adus aminte de utimul set din finala de la Australian Open cand nu mai avea nicio reactie. Momentul psihologic al partidei s-a produs la 2-1 pentru Murray: Federer rateaza smatch-ul, Murray returneaza si Federer are o cadere. Apoi scotianul aluneca si pare ca resimte o durere la inghinali insa continua partida si face break. De la 3-1 pentru Murray lucrurile au continuat linistit pentru scotian, care se pregateste de finala.