Novak Djokovic a pierdut lupta pentru apararea titlului obtinut anul trecut la Indian Wells. Sarbul s-a inclinat in fata americanului Andy Roddick, scor 3-6, 2-6. Nole a recunoscut puterea adverarului sau si a pus infrangerea pe seama unei caderi psihice.

Mai citeste si: Federer si Murray se vor intalni in prima semifinala la Indian Wells

"A fost intr-adevar o zi foarte proasta. Nu mai e nimic de zis. El a jucat foarte bine, fara a face nimic special, iar eu am facut foarte multe greseli. Este cu siguranta cel mai rau meci pe care l-am jucat in cariera mea. Nu am gasit nicio solutie. Nu am fost in stare sa fiu rabdator. A fost cald dar fizic m-am simtit bine. Din punct de vedere mental m-am prabusit", a declarat Djokovic potrivit AFP.

"De cand am intrat pe teren am simtit sprijinul multimii, de parca as fi avut 14.000 de prieteni in public. Cred ca am jucat bine, dar Novak nu a aratat jocul sau cel mai bun. Am vazut toti ca anul trecut a fost capabil sa joace mult mai bine decat acum. Dar, ei bine, eu sunt foarte fericit ca am castigat", a declarat Andy Roddick.

Americanul a trecut usor de numarul trei mondial, dar in semifinale il asteapta un duel pe cinste, cu Rafael Nadal: "E un meci dificil pentru oricine. Pare ca-i place aceasta suprafata si acest lucru il favorizeaza. Dar dupa cum servesc eu, cred ca am intotdeauna o sansa. E evident ca va trebui sa joc foarte bine".

Rafael Nadal s-a calificat in semifinala de la Indian Wells dupa ce l-a invins pe Juan Martin del Potro, scor 6-2, 6-4. Nadal a acoperit terenul extraordinar de bine, a tinut mingea in joc chiar daca argentinianul l-a alergat pe tot terenul. Spaniolul a sarbatorit victoria cu del Potro tot prin munca: s-a dus pe terenul de antrenament pentru a-si exersa serviciul: "Va fi un meci extrem de greu. Trebuie sa servesc foarte bine daca vreau sa castig. Trebuie sa ma concentrez tot timpul si sa fiu agresiv pe retur", a mentionat Nadal.

In competitia feminina, finala se va juca intre detinatoarea titlului de la Indian Wells de anul trecut, Ana Ivanovic si rusoaica Vera Zvonareva. Ivanovic a trecut in semifinala de jucatoarea de 17 ani, Anastasia Pavlyuchenkova, scor 6-2, 6-3, iar Zvonareva a invins-o pe Victoria Azarenka, 6-3, 6-3.

Novak Djokovic - Andy Roddick

Rafael Nadal - Juan Martin del Potro