Roger Federer a depasit un nou obstacol important la turneul de la Indian Wells: l-a eliminat pe spaniolul Fernando Verdasco in sferturi de finala (6-3, 7-6) si se pregateste sa il infrunte pe Andy Murray (victorie la Ljubicici, 7-5, 7-6).

"Murray m-a batut in ultimele intalniri, dar eu am castigat totusi jocul cel mai important - finala de la US Open. Trebuie sa imi amintesc cum a fost", spune Federer, complimentandu-l pe scotian: "Este un jucator care a progresat foarte mult si trebuie sa alegi tactica perfecta pentru a-l invinge."

In sferturi, contra lui Verdasco, Federer a avut emotii in setul doi: spanioul a reusit sa faca un break, apoi a avut doua mingi de set. Elvetianul le-a salvat, iar in tie-break a facut diferenta, bazandu-se pe un prim serviciu excelent. "In al doilea set, Verdasco a demonstrat ce calitati extraordinare poseda. Nu meritam sa castig setul, dar se mai intampla si asa."

Indian Wells este primul turneu pe care elvetianul il disputa, dupa Australian Open (acolo unde a pierdut finala in fata lui Nadal).

Vineri se disputa celelalte doua sferturi ale turneului - Nadal vs Del Potro si Djokovici vs Roddick.