"Am intrat cu frica pe teren", a recunoscut Nadal la finalul meciul de trei seturi, 3-6 7-6 6-0, impotriva lui David Nalbandian. Argentinianul este unul dintre putinii jucatori din circuitul profesionist care a reusit sa-l invinga de doua ori pe Nadal. De aceasta data, Nalbandian a dat peste un Nadal mult prea pregatit, din toate punctele de vedere, pentru a fi invins.

"Nu am intrat pe teren cu o anumita strategie de joc. Partidele pe care le-am pierdut in fata lui acum doi ani, m-au paralizat cand am iesit de la vestiare", a spus Nadal la finalul meciului. "Mi-a fost frica de backhand-ul lui si acest lucru a fost aproape sa-mi fie fatal. L-am jucat prea mult pe forehand si m-a terminat".

"Nu ai cum sa revii de la 6-3 si 5-3 daca nu ai si un pic de noroc. Norocul joaca tot timpul un rol important, dar trebuie sa lupti ca sa te ajute si norocul. Am jucat foarte bine mingile de meci pe care Nalbandian le-a avut, iar in tiebreak m-am descurcat si mai bine. In setul trei, cred ca a obosit, dar eu mi-am imbunatatit jocul. Am gasit o solutie sa-i anulez jocul", a incheiat spaniolul.