Rafael Nadal a castigat la inceputul acestui an Australian Open, dar nu crede in sansele sale de a castiga si celelalte trei turnee de Grand Slam. Din 1969 incoace, niciun tenismen nu a putut castiga toate turneele de Grand Slam intr-un singur an. Realist si in acelasi timp dornic de a deveni un sportiv complet, spaniolul numarul unu mondial in clasamentul ATP isi doreste sa-si imbunatateasca jocul si sa reuseasca sa castige cat mai multe turnee.

Rod Laver a fost ultimul tenismen care a castigat intr-un singur an (1969) cele patru turnee de Grand Slam: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon si Us Open. "Sansele mele sunt foarte mici. Ce a facut Rod Laver e minunat . Dar pe vremea lui era putin mai usor decat acum, deoarece atunci cred ca aveau doar doua tipuri de suprafata (iarba si zgura). Acum avem trei si US Open nu e chiar la fel", a declarat Rafa pentru Reuters.

Nadal este favorit la Roland Garros, unde a castigat marele premiu in ultimii patru ani si isi va apara titlul cucerit in iunie anul trecut la Wimbledon. US open se pare ca e principalul hop. "US Open este un tel important acum. As vrea foarte mult sa obtin si cel de-al patrulea titlu aici. Dar stiu cat de greu este totul si sunt fericit de rezultatele mele. Voi munci in continuare, dar sa castig fiecare turneu este foarte greu. Si daca vorbim de turnee de Grand Slam este si mai greu".

Rafael Nadal vrea sa se dezvolte ca sportiv, concentrandu-se pe un joc mai agresiv si pe imbunatatirea serviciului: "Incerc sa joc mai agresiv, sa servesc putin mai bine, sa fiu un jucator complet. Daca reusesti un slice, ai o sansa in polus. Daca poti sa joci la plasa ai alta optiune. Cand ai mai multe variante de joc, ai mai multe resurse. In cazurile meciurilor grele acest lucru este foarte important".

Spaniolul participa zilele acestea la Indian Wells, unde este cap de serie numarul unu. Primul meci il va disputa in fata germanului Michael Berrer.