Romania - Rusia 1-2, TVR 1

Cupa Davis: Tecau/Copil - Safin/Tursunov 4-6 6-7 7-6 7-6 6-4/ Victorie colosala a romanilor

de Andra Popa     HotNews.ro
Sâmbătă, 7 martie 2009, 11:35 Sport | Tenis


Fotogalerie: Romania - Rusia, in imagini
Horia Tecau si Marius Copil au adus primul punct Romaniei la capatul unui meci de cinci seturi, 4-6 6-7 7-6 7-6 6-4, in fata colosilor Marat Safin si Dimitry Tursunov. Rusii au condus cu 2-0 la seturi, apoi a urmat revenirea spectaculoasa a romanilor sustinuti de aplauzele publicului de la Sibiu, care la inceputul setului trei au inceput sa cante la unison imnul national al Romaniei. Finalul meciului a fost incendiar, romanii reusind sa faca break-ul in game-ul al treilea si sa duca la capat aceasta partida de infarct.

4-6 Rusii fac primul punct, dar Tecau egaleaza cu un stop-voleu excelent. Smash ucigator al lui Tecau, 30-15. Retur in out al lui Tursunov si Romania are doua mingi de meci Romania. As pentru Marius Copil si Romania aduce primul punct pentru Romania.

4-5
Rusia isi face serviciul, dar urmeaza ca Romania sa serveasca pentru castigarea meciului

3-5
Tecau serveste imparabil si il face pe Safin sa loveasca furios o minge in tavan. Reactia rusului provoaca fluieraturi in tribune. Inca un serviciu colosal al lui Tecau si Romania castiga game-ul.

3-4
Rusia castiga usor game-ul

2-4
Rusii joaca mult mai atent si pun probleme in acest game, 30-30. Minge de break pentru Rusia. Serviciu bun al lui Copil si scorul este egal, 40-40. Avantaj pentru Romania. Arbitrii dau minge buna pentru rusi, Copil cere challenge care arata ca mingea lui Safin a fost afara. Romania isi pastreaza avantajul.

2-3
Tecau si Copil se joaca cu cateva sanse bune de a castiga puncte pe serviciul rusilor, iar adversarii fac si ei un game la 0

1-3
Rusii nu au replica in fata celor doi romani dezlantuiti. Game alb reusit de romani!

1-2
Safin face dubla-greseala in debutul game-ului, apoi rusii se incurca unul pe altul si scorul este 0-30 pentru romani. Tursunov greseste incredibil si trimite o minge usoara mult afara. Din nou trei mingi de break pentru Romania! Prima minge anulata de serviciul bun al lui Safin. Retur slab al lui Copil si Tursunov face punctul fara probleme. Romania face break-ul!

1-1
game greu de aceasta data pentru Tecau si Copil, rusii revenind de la 30-0. Tecau isi pastreaza calmul la fileu si egaleaza scorul la game-uri.

1-0
Romania incepe setul 5 cu trei mingi de break. Tursunov le anuleaza si face trei puncte consecutive cu un serviciu urias. Avantaj Rusia. Retur gresit pentru Tecau si rusii fac cinci puncte consecutive.

Egalitate la seturi, 2-2, si jucatorii se intorc pe teren pentru setul decisiv/ Rusia are serviciul

7-5
Copil ii face probleme lui Tursunov cu al doilea serviciu si Romania egaleaza situatia la seturi 2-2
6-5
inca un serviciu castigator
6-4
serviciu impecabil al lui Tursunov
6-3 trei mingi de set pentru Romania, dar serveste Tursunov
5-3
punct pentru Romania
4-3 Romania reuseste mini-break-ul si urmeaza doua servicii ale lui Tecau
3-3
as pentru Safin
3-2
Romania preia conducerea
2-2
serviciu bun al lui Tecau
1-2 Tursunov greseste smash-ul si Romania isi recastiga break-ul pierdut in debut
0-2
returul lui Tecau iese afara
0-1 mini-break reusit de rusi
Tiebreak setul 4/ Serveste Romania

6-6 Game alb pentru Rusia. Al treilea tiebreak al meciului!

6-5
Doua puncte frumoase castigate de Romania si Copil face 40-0 cu un serviciu-as. Romania face game-alb.

5-5
game la 0 castigat de Rusia

5-4
Se joaca de mai bine de trei ore. Returul lui Tursunov nu mai este atat de eficient ca in primele doua seturi. 40-15, as pentru Tecau (19 la 14 scorul asilor pentru Romania). Tecau serveste impecabil si Romania isi pastreaza avantajul in acest set.

4-4
Game mult mai echilibrat pe serviciul rusilor, 30-30. Safin obtine o minge de game cu un stop-voleu jucat impecabil. Apoi experienta isi spune cuvantul si Rusia incheie game-ul.

4-3
Game jucat excelent de romani. Safin si Tursunov nu au replica la jocul lui Tecau de la fileu. Copil incheie game-ul cu un as.

3-3
30-30 si Safin cere primul challenge in acest al 4-lea set., dar mingea trimisa de Safin a iesit in out. Acelasi Safin reuseste doua servicii imparabile si Rusia egaleaza.

3-2
Romanii sunt condusi cu 0-30, dar Tecau face trei puncte consecutive cu un serviciu foarte bine plasat. 40-40 si Romania traieste periculos. Avantaj Romania. Tecau incheie game-ul cu as.

2-2
game echilibrat pe serviciul rusilor;

2-1
Tecau joaca excelent la fileu, surprinzandu-i pe rusi departe de minge. Serviciul merge bine si la Copil, 40-0. Copil incheie game-ul cu un as.

1-1
Marius Copil reuseste, pentru prima oara in acest meci, un retur in forta si face punct pentru Romania, 30-15. Serviciul lui Safin insa e naprasnic. Rusia egaleaza.

1-0
Romania incepe cu emotii setul, rusii revenind de la 40-15 pentru romani. Copil cedeaza presiunii unui schimb de mingi prelungit si ofera minge de break Rusiei. Tursunov trimite mingea in fileu. Egalitate. Avantaj pentru Romania, Safin se abtine sa nu dea cu racheta de pamant. Game pentru Romania!

A inceput setul patru...Horia Tecau serveste in debutul setului

4-7 Romania revine in meci si castiga setul 3
4-6 minge de set pentru Romania
4-5
inca un as pentru rus
3-5
As pentru Tursunov
2-5
Safin trimite returul in fileu
2-4
retur ratat de Tursunov
2-3 mini-break pentru Romania
2-2
punct pentru Rusia, mingea lui Tursunov prinde tusa
1-2
inca o data Tecau joaca decisiv
1-1
Tecau, impecabil la fileu
1-0
Rusia

Tiebreak setul 3/ Rusia serveste prima

6-6 Romania isi castiga serviciul la 0 si se joaca tiebreak

6-5
Safin face dubla-greseala si scorul devine 30-30. Tot Safin castiga game-ul pentru Rusia cu un voleu rafinat, imposibil de returnat pentru Tecau.

5-5
Romanii nu au cedat psihic si egaleaza situatia in al treilea set

5-4
Rusia castiga la zero game-ul

4-4
De data aceasta, rusii incep cu doua puncte castigate pe serviciul lui Tecau, dar, la fel ca in game-ul trecut, scorul devine egal 30-30. Safin reuseste un retur castigator si rusii au minge de rebreak. Egalitate. Dubla-greseala a lui Tecau si rusii au inca o minge de break. Rusia face rebreak, din nou egalitate!

3-4
Doua puncte facute consecutiv de romani pe serviciul lui Safin, dar rusii recupereaza rapid, 30-30. As din serviciul doi pentru Safin. Egalitate, 40-40. Avantaj pentru Rusia, Copil trimite returul mult in out. Dubla-greseala Safin. Minge de break Romania! Break pentru Romania 

3-3
Romanii cer challenge la un lob al lui Safin. Mingea este insa buna, prilej pentru Safin sa rada ironic. 15-40 pentru Rusia pe serviciul lui Copil.  Romania egaleaza la 40. Joc bun al romanilor sub presiune si Romania egaleaza.

3-2
Doua retururi complet gresite ale romanilor le fac misiunea usoara lui Tursunov si Safin pe propriul game. Game pentru Rusia. Fara probleme!

2-2
Retur castigator al lui Safin in debutul game-ului. Rusii pun presiune pe romani si au prima minge de break a setului trei. Tecau anuleaza avantajul rusilor cu un serviciu puternic. Safin il incurca pe Tursunov si greseste, iar Romania are minge de game. As pentru Tecau si Romania incheie cu bine acest game dificil.

2-1
Romanii revin de la 40-15, dar Safin serveste impecabil si Rusia ramane in avantaj;

1-1
Game disputat pe serviciul romanilor;

0-1 Rusia castiga primul game al setului trei

A inceput setul trei

2-7 INCREDIBIL, Tecau face dubla-greseala si Rusia castiga si al doilea set
2-6 din nou mini-break realizat de rusi; 4 mingi de set pentru Rusia
2-5
inca un serviciu bun al lui Tursunov
2-4 Tursunov duce Rusia in avantaj; Copil isi schimba racheta
2-3 mini-break al rusilor
2-2
Tecau egaleaza cu un voleu perfect
1-2
Rusia isi face serviciul
1-1
ghinion pentru Tecau, mingea sa loveste fileul si iese in out
1-0
pentru Romania
Tiebreak

6-6
Tursunov incepe game-ul cu dubla-greseala. Safin egaleaza la 15 cu o lovitura norocoasa. Romania are 30-35 si sala se ridica in picioare. Doua mingi de break si de set pentru romani. Tursunov o saleveaza pe rpima cu un as. Egalitate. Avantaj Rusia, dar Tecau anuleaza mingea de game. Din nou avantaj pentru Rusia. Din pacate, Rusia isi face serviciul.

6-5
Serviciu bun pentru Copil! Romania face game alb si poate sa forteze break-ul si totodata castigarea setului doi;

5-5
Rusia egaleaza si urmeaza un game important pentru soarta acestui set

5-4
Rusii il simt pe Copil nesigur pe loviturile sale si trimit mingile constant in zona lui. 40-30, emotii pentru romani, dar Tecau rezolva problema cu un as.

4-4
15-15, Tursunov alege sa nu joace returul lui Tecau, dar mingea prinde linia. Copil rateaza o sansa buna sa faca punct pentru Romania si Rusia isi face serviciul.

4-3
Marius Copil incepe sa serveasca din ce in ce mai bine. Game usor castigat de romani, 40-15

3-3
Safin serveste excelent la 30-30 si Rusia egaleaza

3-2
Tursunov cere challenge, pentru a doua oara in acest meci, dar sistemul hawk-eye le da dreptate romanilor. Joc bun al dublului Tecau-Copil si Romania pastreaza avantajul.

2-2
Safin nu pare deloc in apele lui la fileu. Totusi, Tursunov nu ezita la serviciu si Rusia egaleaza.

2-1
Bun jocul la fileu al lui Tecau, care il pune intr-o situatie dificila pe uriasul Safin. Din pacate, Copil face dubla greseala si se complica lucrurile, din nou, pentru Romania, 30-30. Retur ratat de Safin si Romania isi face serviciul.

1-1
Romania castiga primul punct pe serviciul lui Safin; Urmeaza trei puncte reusite usor de Rusia.

1-0
Tecau serveste primul in acest al doilea set. 15-15, Copil trimite in out o minge usoara. Safin si Tursunov se incurca si Romania are doua mingi sa-si castige serviciul.

Rusia castiga primul set

4-6
Game disputat, 30-30. Romanii pun presiune pe rusi. Un serviciu bun al lui Tursunov si este minge de set pentru Rusia.

4-5
Rusii castiga primele doua puncte ale game-ului, urmand doua servicii bune ale lui Copil, 30-30. Tecau face rost de o minge de game, plasandu-se foarte bine la fileu. Punct frumos jucat de romani si urmeaza cel mai important game al setului pentru Romania;

3-5
Romanii nu reusesc sa returneze mingile servite de Safin si Rusia se indreapta cu pasi siguri spre castigarea primului set;

3-4
Game frumos pe serviciul lui Tecau; sala aplauda evolutiile celor doi romani, care castiga din nou fara probleme cu 40-0

2-4
Joc sigur al rusilor.

2-3
Copil serveste mult mai bine decat in primul game al meciului si Romania face un game alb;

1-3
Game usor pentru Rusia pe serviciul lui Marat Safin.

1-2
Horia Tecau da siguranta la serviciu. Inainte de fiecare minge servita, Tecau ii da sfaturi de plasament lui Marius Copil. Tecau termina game-ul cu un as;

0-2
Tursunov a inceput cu un as, apoi la 40-15 a facut dubla greseala. Romania revine datorita unui joc bun al lui Tacau si egaleaza la 40. Copil trimite mingea in fileu si Rusia isi face serviciul

0-1
Romania incepe cum nu se poate mai prost. Break pentru Rusia, 40-0.

A inceput partida....


Horia Tecau si Marius Copil vor infrunta dublul format din Marat Safin si Dimitry Tursunov. Copil este debutant in Cupa Davis. Tecau a avut o prestatie buna in acest an, la Australian Open, cand a ajuns alaturi de Andrei Pavel in optimile de finala ale turneului, la concursul de dublu.

Marat Safin este nascut in 1980 si a fost pentru 9 saptamani pe primul loc in clasamentul ATP. A castigat un titlu la US Open, unul la Australian Open, 2 titluri la dublu si alte 13 la simplu. A castigat Cupa Davis cu Rusia in anii 2002 si 2006.
Dimitry Tursunov are 26 de ani, ii plac foarte mult suprafetele rapide si prefera jocul din spatele terenului.

Rusia conduce Romania cu 2-0 dupa prima zi, Marat Safin si Mikhail Youzhny invingandu-i la pas pe Victor Crivoi si Victor Hanescu.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5025 vizualizari

 • -10 (12 voturi)    
  varza (Sâmbătă, 7 martie 2009, 13:07)

  stelos [anonim]

  un nou esec???o noua demonstratie de lipsa de profesionalism sa titularizezi un no name???

  Vb aceea ,las-o mah ca merge asa...

  Sa vezi batuta ce o sa ne luam....poate asa ne vom trezii si nu vom mai pune la conducere toti looser-ii
  • +9 (9 voturi)    
   Hai Romania (Sâmbătă, 7 martie 2009, 15:59)

   Gavril Secuianu [anonim] i-a raspuns lui stelos

   E extraordinar cum lupta tinerii astia, asa zisi "no name" ! Si asta in fata unui ca Marat Safin sau Torsunov, ambii cu mult mai bine clasati decat Copil sau Tecau !

   E incredibil sa vezi cum romanii astia se pricep la toate si lupta in "grupe mondiale" de tenis, fotbal, handbal, K1, la matematica, informatica, fizica sau chimie, fac si filme - au luat si Palme d'Or la Cannes si am auzit ca vor face si o racheta pentru Luna :)

   Romania e tare si romanii sunt totusi un popor exceptional! Pacat de poluarea actuala cu tigani, manele, vedete porno, politicieni corupti, etc. Din cauza a 1 milion de prosti si hoti, nu se vede munca cinstita si de valoare a celorlalti 20 de milioane !
   • -2 (6 voturi)    
    deschide ochii prietene (Sâmbătă, 7 martie 2009, 17:53)

    gigi [anonim] i-a raspuns lui Gavril Secuianu

    1 milion sufera din cauza a 20 milioane vrei sa zici.
   • 0 (0 voturi)    
    esti cumva ironic? (Sâmbătă, 7 martie 2009, 22:06)

    radu [anonim] i-a raspuns lui Gavril Secuianu

    cred ca esti ironic altfel nu-mi dau seama ce rost are postul tau: la fotbal nu scoatem capul de nu stiu cand si oricum avem palmares sub toti din jur. la tenis iar in afara de pavel nu am avut nimic, la handbal abia am reintrat la mondiale si am iesit pe usa din dos, locla combat nu e K1 si la yokohama n-am vazut picior de roman. matematica, informatica, fizica majoritatea sunt de o valoare medie si fff putini chiar ies in evidenta, VIP sa zicem. despre racheta no comment, prima data inginerii romani trebuie sa invete cum se fac capacele de canal la strazi apoi ne apucam si de racheta aia.
  • +5 (5 voturi)    
   Pardon? (Sâmbătă, 7 martie 2009, 17:32)

   Hapxiu [utilizator] i-a raspuns lui stelos

   Ţi-ai luat o mare palmă, de altfel bine meritată
  • +2 (2 voturi)    
   Bravo (Sâmbătă, 7 martie 2009, 18:28)

   gososan [utilizator] i-a raspuns lui stelos

   Cred ca merita aplauzati indiferent ... bravo bravo bravo baieti
 • +2 (2 voturi)    
  atentie la nume (Sâmbătă, 7 martie 2009, 13:42)

  dan [anonim]

  E Marius Copil, nu Dumitru Copil, ultimul fiind fotbalist.
 • +5 (5 voturi)    
  x (Sâmbătă, 7 martie 2009, 14:15)

  x [anonim]

  hai Romania
  • 0 (0 voturi)    
   Incredibil (Sâmbătă, 7 martie 2009, 18:20)

   Razvan007 [utilizator] i-a raspuns lui x

   Nu m-am uitat la meci pentru ca nu le dadeam nici o sansa!
 • -9 (9 voturi)    
  mwahaha (Sâmbătă, 7 martie 2009, 15:43)

  gigi [anonim]

  "se prelungeste suspanul" zice hotnews la 6-6 in setul 3 :))))) se intarzie putin deznodamantul adica, sunteti ori incredibil de optimisti, ori incredibili de ziaristi (moderni...)
  • +11 (11 voturi)    
   draga gigi, vino la stadion (Sâmbătă, 7 martie 2009, 16:31)

   becali [anonim] i-a raspuns lui gigi

   sunt seminte gratis si "suspansul" e mai mic, poti sa si urli, sa arunci cu obiecte in alti oameni si poti sa injuri si sa-ti bati joc de toti sportivii din teren. pentru ca e fotbal, adica "sport adevarat", nu tenisul asta civilizat..hai, vino la turma, vino la cioban, vino acasa..
   • -11 (11 voturi)    
    ... (Sâmbătă, 7 martie 2009, 17:19)

    gigi [anonim] i-a raspuns lui becali

    ma vad nevoit sa imi continui comentariul de mai sus: ... iar comentatorul Becali incredibil de frustrat si mocofan
 • +8 (8 voturi)    
  Adevaratul sport (Sâmbătă, 7 martie 2009, 17:22)

  eu-c'est moi [anonim]

  Am castigat... frumos... mai frumos decat un 3-0 la seturi... merita aplauze ... BV cuplului Tecau/Copil si BV lui Pavel pentru alegerea lor
 • +6 (6 voturi)    
  Bravo Romania, bravo baieti ! (Sâmbătă, 7 martie 2009, 17:35)

  Romanescu [anonim]

  A fost extraordinar, e un merit imens pentru cei 2 tineri, ce spectacol si cat de tare au luptat!

  Astia sunt romanii, e o mare greseala sa ii subestimezi, au facut-o multi de-a lungul istoriei si acum se dau cu capu de Trianoane !

  Oricine se uita pe clasamentul ATP gaseste imediat pe Safin si Torsunov. Dar cine e Copil sau Tecau?

  De aia e victoria frumoasa, pentru ca e obtinuta la mare lupta si in ciuda tuturor pesimistilor si moftangiilor poopincuristi de occident.

  Bravo Sibiului, felicitari romanilor din sala, o atmosfera deosebita, de mare onoare!

  Hai Romania !
  • +4 (4 voturi)    
   Felicitari, din tot sufletul (Sâmbătă, 7 martie 2009, 17:42)

   Silviu [anonim] i-a raspuns lui Romanescu

   Astfel de meciuri te emotioneaza pana in adancul inimii.
   Comentariul lui Horia de la sfarsitul meciului arata ce inseamna modestia unui mare jucator.

   De asemenea, am apreciat calmul lui Andrei Pavel de pe parcursul intregului meci. Sper sa ne pastram cu totii calmul dupa aceasta partida si sa muncim in continuare pentru a trece de grupe.

   Mult succes echipei si felicitari, din tot sufletul!
 • +4 (4 voturi)    
  Bravo si felicitari (Sâmbătă, 7 martie 2009, 17:38)

  Lucianmotzul [anonim]

  ma bucur ca Romania are viitor, inca o data felicitari pt daruire lui Tecau si Copil acesti doi dca vor munci vor avea viitor in acest fff frumos sport.
 • 0 (2 voturi)    
  Imn? (Sâmbătă, 7 martie 2009, 17:40)

  Weather [utilizator]

  Un sincer bravo...
  DAR imnul Romaniei este ala care se auzea....ceva de genul "desteapta-ta romane/Din somnul cel de moarte....aaaaa....la la la la tra la la la bla bla bla
 • +2 (2 voturi)    
  Bravo (Sâmbătă, 7 martie 2009, 18:21)

  Albu Zahar [utilizator]

  Extraordinar. De cand nu s-a mai vazut asemenea revenire?

  Bravo Tecau, bravo Copil!

  Spor.
 • 0 (0 voturi)    
  BRAVO BAIETI,BRAVO LUI PAVEL , BRAVO TUTUROR (Sâmbătă, 7 martie 2009, 21:25)

  IRINEL [anonim]

  SUNT BUCUROS PENTRU VOI.

  BRAVO, FELICITARI
 • +1 (1 vot)    
  BRAVOOOO !!!!!!!! (Sâmbătă, 7 martie 2009, 21:48)

  anonimus [anonim]

  ....incredibil !!!!!! Chiar frumos !!!! Acum are o mare sansa si Hanescu sa ne mai dea sperante in meciul cu Safin !!................


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by