Favorit in cel de-al doilea meci din Cupa Davis dintre Romania si Rusia, Victor Hanescu a inselat asteptarile si a pierdut in fata rusului numarul 61 in clasamentul mondial ATP, Mikhail Youzhny. "A fost peste mine", a recunoscut romanul.

"Youzhny a jucat foarte bine. I-au intrat toate mingile si a servit foarte bine. M-a surprins. A facut foarte multe puncte si nu a gresit usor. A fost peste mine. La Doha l-am invins si am crezut ca azi va fi la fel. Pacat ca nu am reusit sa fac mai mult.

La fiecare interventie, Andrei imi transmitea sa nu renunt. Astazi nu puteam sa fac mai mult. Voi ramane sa joc si duminica chiar daca va fi 3-0 pentru rusi. Sansele in fata Rusiei sunt mai mici acum, dar meciul nu este jucat. Maine e partida de dublu si noi credem in continuare", a declarat Hanescu dupa terminarea partidei.

Andrei Pavel, capitanul-nejucator al Romaniei: "Scorul este dezamagitor, greu de inghitit. Crivoi a facut un meci foarte bun si sunt multumit de el. Youzhny a fost prea bun azi, speram ca Victor sa castige mai mult pe propriul serviciu. Nu a fost ziua lui.

Alegerea suprafetei de joc a fost a jucatorilor si nu putem da vine pe teren. E o senzatie diferita, am avut emotii doar la Hanescu. Spiritul de echipa a fost bun la noi, ma inteleg bine cu baietii. Sambata, cu o ora inainte de meci, voi decide echipa de dublu. E posibil ca Hanescu si Tecau sa formeze dublul".