Au mai ramas doar trei zile pana la marele meci de Cupa Davis impotriva nationalei lui Marat Safin si Mihail Youzhny, iar atmosfera din lotul Romaniei este extrem de relaxata. "Presiunea este pe ei pentru ca sunt favoriti", a spus Victor Hanescu. Echipa Rusiei a sosit la Sibiu, duminica, iar jucatorii au facut primul antrenament in Sala Transilvania. "Romania este periculoasa, dar nu cred ca vor fi surprize ", a spus Marat Safin.

"Cu rusii, pe orice suprafata am juca, ei sunt favoriti. Au trei jucatori in primii 40 din lume, iar asta spune totul. Safin, Youzhny si Tursunov sunt jucatori care nu mai au nevoie de nicio prezentare, insa Romania are avantajul terenului propriu", a spus Pavel pentru NewsIn. "Victor Hanescu a reintrat in top 40, lucru care ma bucura foarte tare. Este intr-o forma buna si sunt convins ca poate sa bata pe oricine. Victor Crivoi joaca si el bine si ii convine suprafata". Andrei Pavel a recunoascut ca nu s-a decis inca cine va face echipa la dublu. Capitanul nejucator al Romaniei are de ales intre Victor Hanescu, Victor Crivoi, Horia Tecau si Andrei Cruciat.

Victor Hanescu e pregatit sa produca marea surpriza la Sibiu si sa ofere un avantaj Romaniei chiar din primul meci: "Ei sunt favoriti, dar poate tocmai acest lucru este in avantajul nostru, pentru ca noi jucam mai relaxati, presiunea este pe ei. Noi asteptam sa jucam bine si sa facem o surpriza".

La Sibiu, rusii au sustinut deja primul antrenament, iar Safin&co sunt siguri de victorie in fata echipei Romaniei. "Echipa Romaniei este periculoasa, dar noi speram ca nu vor fi surprize. Din acest motiv ne-am pregatit bine. Nu cred ca suntem favoriti, mai ales ca Romania joaca pe teren propriu, dar noi trebuie sa castigam", a spus Marat Safin (NewsIn).

Nici Mihail Youzhny nu este impresionat de jucatorii romani: "Nu ne este frica de echipa Romaniei, dar stim ca nu va fi deloc usor. Cred ca Victor Hanescu este cel mai periculos jucator, dar in Cupa Davis nu trebuie sa privesti de sus niciun adversar, pentru ca poti avea surprize neplacute. Rusia are un usor avantaj, dar nu cred ca unul foarte mare, pentru ca publicul va fi de partea romanilor".