Cum se simte Andrei Pavel dupa accidentarea de la Australian Open?

A. Pavel: Din pacate nu prea bine, nu pot sa joc tenis de niciun fel dupa Australian Open. Am avut inca o mica accidentare dupa turneul de la Melbourne. Ca informatie, in ultima saptamana am facut trei injectii pentru spate, iar durerile nu prea imi dau pace. Trebuie sa recunosc ca nu sunt prea bine din punct de vedere fizic in momentele acestea.

Toata lumea se asteapta sa joci la dublu cu Tecau impotriva Rusiei. Vei fi pe teren?

A. Pavel: Cu mare regret in suflet trebuie sa spun ca nu voi putea sa evoluez, chiar daca la Melbourne am facut un dublu bun cu Horia. Cu toate acestea, voi fi acolo si ii voi incuraja pe baieti. La meciul cu Rusia voi fi capitan, urmand sa stau pe banca de rezerve.

Cum vezi disputa impotriva lui Safin si compania?

A. Pavel: Una deosebit de grea, rusii au si vor avea mereu jucatori de talie mondiala. Categoric sunt favoriti, dar in Cupa Davis mereu s-au vazut surprize. Din acest motiv este o competitie atat de urmarita si iubita de fani.

Care vor fi jucatorii cu care ne vom bate impotriva Rusiei?

A. Pavel: Pfff...nu pot sa dau un raspuns clar acum. Victor (nr Hanescu) este intr-o forma buna. Crivoi nu a jucat prea bine in acest inceput de an, dar sunt sigur ca se va mobiliza 100% pentru Cupa Davis. La dublu va aparea cu siguranta Horia (nr Tecau), despre care pot sa spun ca este foarte bine pregatit. In momentul de fata, ne lipseste al patrulea jucator, asupra caruia inca nu m-am decis.

Cat ar fi crescut sansele unui succes daca Andrei Pavel ar fi fost pe teren?

A. Pavel: Sincer, chiar si cu mine si fara mine pe teren, rusii sunt mult peste noi. Cu un Pavel in forma maxima tot Rusia ramanea marea favorita.

Vorbesti cu baietii despre marea confruntare cu rusii?

A. Pavel: Da, in ultima perioada numai cu asta sunt ocupat, mai ales ca nu mai pot sa joc. Vorbesc cu ei foarte des despre aceasta confruntare, imi umplu timpul liber.

Ce obiective ai pentru 2009?

A. Pavel: Este greu sa spun foarte multe acum, mai ales ca sunt cu spatele in piuneze. Vreau sa fiu sanatos. Sincer, vreau sa ma retrag din activitate la Bucuresti Open. Imi doresc din toata inima sa evoluez acasa, in fata publicului care ma iubeste.

Ce sanse sunt sa te mai vedem intr-un turneu de Grand Slam?

A. Pavel: Nici nu stii ce mult imi doresc sa mai pot juca intr-un turneu de Mare Slam. Sincer, inca mai sper ca pot sa fiu pe terenurile de la Roland Garros sau Wimbledon. In aceasta ordine dupa importanta personala. Acum totul va depinde de cum imi va raspunde corpul la tratament. Daca totul merge intr-o directie buna, sunt sanse sa ma vedeti la Roland Garros.

Cum se desfasoara o zi din viata lui Andrei Pavel fara tenis?

A. Pavel: Sa stii ca imi este destul de greu fara tenis, corpul meu se comporta parca ciudat, nu este obisnuit. Cu toate acestea, pauza cauzata de accidentare m-a ajutat sa stau alaturi de familie. Imi era dor de clipele acestea, mai ales ca am fost foarte mult timp plecat dintr-o parte in alta a lumii. Ma trezesc dimineata, le fac de mancare copiilor si ii duc la scoala. Imi pierd timpul pana trebuie sa ii aduc de la ore, iar seara o petrecem impreuna.

Cat de mult iti lipseste tenisul in aceste momente?

A. Pavel: Enorm...Imi lipseste foarte mult competitia, intrecerea. Sunt o fire foarte ambitioasa, activa, si de cand ma stiu mi-a placut sa castig. Am facut totul pentru acest lucru. Singura parte buna este aceea ca sunt lipsit de drumuri, de oboseala. Aceasta este latura mai putin frumoasa a tenisului.

Pe cine sustii la alegerile de la Federatia Romana de Tenis?

A. Pavel: Stiu ca vor fi alegeri si mai stiu si ce s-a intamplat la celelalte. Sincer, sunt mult prea concentrat pe meciul de Cupa Davis ca sa mai acord importanta si acestor alegeri. Daca ar fi sa aleg totusi, as merge pe mana lui Florin Segarceanu. Dar, repet, pentru mine conteaza duelul cu Rusia si mai putin cine va fi noul presedinte de la FRT.

Andrei Pavel palmares:

Cea mai buna clasare in clasamentul ATP: Locul 13 (25 octombrie 2004)

A castiga de-a lungul carierei peste cinci milioane de dolari doar din tenis

Peformante in turneele de Grand Slam:

Australian Open: Turul 4 (1999, 2004)

Roland Garros: Sferturi de finala (2002)

Wimbledon: Turul 3 (2000, 2002)

US Open: Turul 4 (2000, 2004).

Romania va intalni Rusia, la Sibiu, in primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, in perioada 6-8 martie 2009.