Rafael Nadal a castigat primul tur de la Rotterdam. Nu fara emotii, insa. Spaniolul a avut probleme in a-si regasi ritmul in fata lui Simone Bolelli si a cedat primul set. Italianul a jucat rapid, dar numarul unu mondial s-a impus dupa trei seturi.

Rafael Nadal a trecut in turul al doilea la turneul de tenis de la Rotterdam, dupa ce l-a invins pe Simone Bolelli, scor 4-6 6-2 7-5. "Mi-a fost greu sa-mi gasesc ritmul pentru ca el a jucat foarte repede. Dar mai tarziu mi-am imbunatatit jocul, m-am bazat pe forehand-ul meu si am servit mai bine", a declarat Nadal, potrivit Reuters.

Bolleli a transformat singura ocazie de break si a luat primul set. Nadal a risipit 12 mingi de break, inclusiv doua mingi de meci in game-ul 10 al ultimului set. "Toti vorbesc despre presiune dupa ce am castigat un turneu, dar eu simt mai putina presiune dupa un an excelent cum a fost 2008", a adaugat spaniolul.

Nadal il va intalni in mansa secunda pe Grigor Dimitrov. Bulgarul de 17 ani a trecut de cehul Tomas Berdych, scor 4-6, 6-3, 6-4. "Dimitrov poate deveni un jucator de top in viitor si va fi motivat sa joace impotriva numarului unu mondial, asa cum am facut si eu in 2004 la Miami. Asa ca ma astept la un meci greu", a conchis Nadal.

Francezul Jo-Wilfried Tsonga s-a calificat in turul secund dupa ce a castigat doua tie-break-uri in fata olandezului Jess Huta Galung 7-6 (7/4) 7-6 (7/4).

Programul optimilor:

Rafael Nadal - Grigor Dimitrov

Dimitry Tursunov - Jo-Wilfred Tsonga

Nikolay Davydenko - Julien Benneteau 3-6, 2-6

Michael Llodra - Gael Monfils 4-6, 4-6

David Ferrer - Mikhail Youzhny 2-6, 6-3, 2-6

Mario Ancic - Gilles Simon 6-4, 3-6, 6-3

Marc Gicquel - Paul-Henri Mathieu 6-4, 6-3

Andreas Seppi - Andrew Murray