Echipa Romaniei de Cupa Federatiei joaca in aceasta saptamana, la Tallinn (Estonia), pentru calificarea in a doua Grupa Mondiala a Fed Cup, varianta feminina a Cupei Davis in tenisul mondial. Sorana Cirstea, Monica Niculescu, Raluca Olaru impreuna cu Ruxandra Dragomir, capitan nejucator, vor incerca sa iasa din grupa Europa/ Africa, o grupa de esalonul trei mondial.

Alaturi de Romania, din grupa Europa/ Africa mai fac parte Austria, Croatia, Ungaria, Belarus, Danemarca, Luxemburg, Slovenia, Bosnia/Hertegovina, Estonia, Olanda, Suedia, Bulgaria, Marea Britanie, Polonia. Aceste 15 echipe vor fi impartite in patru grupe, iar invingatoarele fiecarei grupe vor juca un baraj, in luna aprilie, cu echipele care au pierdut meciurile din a doua Grupa Mondiala.

Ruxandra Dragomir a plecat in Estonia, mai optimista ca oricand: "Obiectivul este sa intram in Grupa Mondiala si sansele sunt foarte mari. Sper ca fetele sa se simta bine si sa reuseasca sa mearga mai departe, pentru ca de trei ani am fost foarte aproape de calificare", a spus Dragomir, care crede ca Sorana Carstea si Monica Niculescu pot compensa absenta Edinei Gallovits. "Este o absenta cu care ne-am obisnuit, pentru ca Edina a refuzat mereu din motive personale sa participe la aceasta competitie. Eu ma voi baza pe Carstea si pe Niculescu, atat la meciurile de simplu, cat si la cele de dublu."

Grupa Mondiala: Rusia, China, Italia, Franta, Argentina, USA, Spania, Cehia;

Grupa Mondiala II: Serbia, Belgia, Slovacia, Germania, Elvetia, Japonia, Ucraina, Israel;

Grupa zonala Africa/Europa: Austria, Croatia, Ungaria, Romania, Belarus, Danemarca, Luxemburg, Slovenia, Bosnia/Hertegovina, Estonia, Olanda, Suedia, Bulgaria, Marea Britanie, Polonia