Roger Federer - Rafael Nadal 5-7 6-3 6-7(3) 6-3 2-6

VIDEO FOTOGALERIE Nadal, de neoprit/ Federer nu poate depasi complexul Rafa

de Adrian Ilincescu     HotNews.ro
Duminică, 1 februarie 2009, 8:54 Sport | Tenis


Nadal, numarul unu din tenisul masculin
Dupa o disputa maraton de 4 ore si 23 de minute, Rafael Nadal este noul campion de la Australian Open in fata unui Roger Federer care nu a reusit sa treaca, inca, peste complexul iberic. Partida a avut de toate, rasturnari incredibile de scor, mingi incheiate superb si duse pana la ultima picatura de energie, si o atmosfera superba pe Rod Laver Arena. Nadal castiga pentru prima data in Australia, in timp ce Federer trebuie sa mai astepte pentru a egala recordul de 14 titluri de Mare Slem al americanului Pete Sampras.

Vezi aici rezumatul partidei Nadal - Federer:

Vezi aici momentul in care Federer castiga setul patru:Vezi aici momentul in care Nadal castiga Australian Open:
Urmareste aici comentariul Live Text al partidei dintre Federer si Nadal:Federer - Nadal 2-6
Federer salveaza doua mingi de meci, dar pana la urma consecventa lui Rafa are castig de cauza. Ibericul castiga setul cu 6-2 si meciul in cinci seturi.

Federer - Nadal 2-5 Ibericul joaca exact pe propriul serviciu si castiga la zero impotriva unui Federer incapabil sa raspunda. Rafa are 5-2 in setul decisiv.

Federer - Nadal 2-4 Game la zero castigat de Federer, Nadal nu a fost in stare sa faca un schimb de mingi cu elvetianul.

Federer - Nadal 1-4 Rafa conduce cu 40-0, Federer revine pana la 40-30, dar la mingea cea mai importanta fostul numar unu mondial greseste inexplicabil. Nadal se desprinde la 4-1 in setul decisiv.

Federer - Nadal 1-3 Federer conduce cu 30-0, dar cade inexplicabil la urmatoarele mingi. Rafa face break-ul dupa ce elvetianul a comis si o dubla greseala.

Federer - Nadal 1-2 Nadal mai are resurse pentru inca un game alb castigat, ibericul depasindu-l clar pe Federer prin lovituri foarte puternice.

Federer - Nadal 1-1 Roger face primul sau game in setul decisiv dupa ce Nadal a condus in doua randuri.

Federer - Nadal 0-1 Spaniolul incepe agresiv setul si nu ii da prea multe sanse lui Roger. Elvetianul se agata de fiecare minge, dar pana la urma Rafael isi adjudeca game-ul si conduce cu 1-0.

A inceput setul cinci

Federer - Nadal 6-3
Roger castiga fara prea mari emotii pe propriul serviciu si isi adjudeca setul cu numarul patru al finalei de la Melbourne.

Federer - Nadal 5-3 Nadal castiga pe propriul serviciu dupa un joc in care Federer nu prea s-a intrebuintat. Elvetianul va servi pentru castigarea setului patru.

Federer - Nadal 5-2 Game la zero reusit de Roger, numarul doi mondial ia o optiune serioasa pentru castigarea setului cu numarul patru. Rafa pare mai obosit ca niciodata.

Federer - Nadal 4-2 Roger bifeaza un nou break si se distanteaza la 4-2. Momente mai grele prin care trece spaniolul.

Federer - Nadal 3-2 Ibericul are nu mai putin de cinci mingi de break, dar Federer de fiecare data gaseste o lovitura magica cu care ramane in joc. In acest game spectacolul este unul total, iar victoria este, pana la urma, a lui Federer.

Federer - Nadal 2-2 Roger conduce cu 30-0, dar imbatabilul Nadal revine si castiga game-ul. Scorul devine 2-2 dupa ce elvetianul a avut 2-0 in setul patru. Partida incredibila.

Federer - Nadal 1-2 Nadal are resurse nebanuite si castiga cu mare risipa de energie pe serviciul lui Roger. Ibericul se apropie la un singur game de elvetian in setul patru.

Federer - Nadal 2-0 Numarul doi mondial castiga pe serviciul lui Nadal si conduce cu 2-0. Roger a avut lovituri precise, Rafa pare un pic deconectat in acest inceput de set.

Federer - Nadal 1-0 Roger castiga fara emotii primul game din setul al patrulea.

Nadal isi schimba racheta, a inceput setul patru.

Federer - Nadal 6-7
Nadal castiga tie-break-ul clar, cu 7-3, Federer terminand setul trei cu o dubla greseala. Desi pare mult mai obosit, spaniolul alearga pe tot terenul si il surprinde pe Roger cu lovituri deosebite.

Federer - Nadal 6-6 Nadal rateaza o minge de set, elvetianul nu-l iarta si castiga dramatic un game care impinge setul in tie-break.

Federer - Nadal 5-6 Spaniolul salveaza trei mingi de break datorita unui joc mai mult decat agresiv. Federer nu a riscat nimic, iar Rafa castiga un game foarte important pentru setul trei.

Federer - Nadal 5-5 Federer castiga, fara probleme, un joc in care Nadal a aratat ca are unele probleme fizice.

Federer - Nadal 4-5 Nadal castiga cel mai frumos game de pana acum al partidei. Federer a avut 40-0, Rafael a revenit, elvetianul a condus din nou, dar dupa mingi spectacol ibericul castiga si conduce cu 5-4 in setul trei.

Federer - Nadal 4-4 Roger egaleaza situatia pe tabela de marcaj dupa un joc in care nu a avut mari probleme. Elvetianul castiga relativ usor pe propriul serviciu.

Federer - Nadal 3-4 Nadal castiga un game foarte echilibrat, castigat la limita. Federer da primele semne de nervozitate.

Federer - Nadal 3-3 Federer are emotii mari in a castiga pe propriul serviciului. Nadal are doua mingi de break, dar inconstanta in lovituri i-a jucat o mare festa. Elvetianul egaleaza la trei in setul trei.

Federer - Nadal 2-3 Nadal castiga unul dintre cele mai frumoase game-uri ale finalei. Cei doi jucatori au oferit lovituri si rasturnari de situatii deosebite. Rod Laver Arena este la picioarele celor doi.

Federer - Nadal 2-2 Roger este mintea limpede in aceste momente, Rafa incearca lovituri decisive. Schimburile de mingi dintre cei doi sunt din ce in ce mai frumoase. Elvetianul castiga gratie unui joc superior. Scorul devine 2-2.

Federer - Nadal 1-2 Nadal castiga din ce in ce mai greu pe propriul serviciu, Roger da senzatia ca este mult mai proaspat in joc. Spaniolul conduce cu 2-1 in setul al treilea.

Federer - Nadal 1-1 Roger conduce cu 40-0, Nadal revine incredibil si face 40-30. In mingea decisiva Federer profita de o greseala a ibericului si castiga game-ul.

Federer - Nadal 0-1 Nadal incearca lovituri decisive, Federer se apara foarte bine. Game-ul este castigat de Rafael (la 15), spaniolul conduce cu 1-0 in setul al treilea.

A inceput setul al treilea

Federer - Nadal 6-3
Roger serveste puternic, Nadal nu poate riposta. Elvetianul castiga al doilea set, dupa 48 de minute, cu 6-3 si egaleaza situatia la general, 1-1.

Federer - Nadal 5-3 Federer castiga pe serviciul adversarului dupa un game maraton. Roger a avut cinci mingi de break, dar de fiecare data Nadal a revenit. Pana la urma elvetianul conduce cu 5-3 si se apropie de castigarea setului doi.

Federer - Nadal 4-3 Federer castiga doua game-uri la rand si trece la conducerea partidei in setul al doilea. Nadal da senzatia unei usoare oboseli fizice.

Federer - Nadal 3-3 Nadal face prima dubla greseala, Federer este mai inspirat la schimburile lungi de mingi, elvetianul castiga la mare lupta pe serviciul lui Rafael. 3-3 in setul doi si s-a auzit pentru prima data come-on-ul lui Federer.

Federer - Nadal 2-3 Spaniolul castiga pe serviciul lui Federer la capatul unui game superb. Cei doi jucatori au condus pe rand, dar pe final de game Roger a gresit mingi aparent usoare.

Federer - Nadal 2-2 Nadal conduce cu 40-15, Federer revine incredibil si are minge de break, insa ibericul castiga game-ul dupa ce a fost intors si de un challenge reusit al lui Roger. 2-2 in setul doi.

Federer - Nadal 2-1 Elvetianul castiga clar (la zero) si conduce cu 2-1. Nadal nu a avut nicio sansa in fata serviciilor precise ale lui Roger.

Federer - Nadal 1-1 Roger incepe bine pe serviciul lui Nadal, spaniolul este surprins in doua randuri. Reverul extraordinar il ajuta insa pe numarul unu mondial sa castige game-ul si sa egaleze la 1 in setul al doilea.

Federer - Nadal 1-0 Nadal conduce cu 30-0 si da senzatia ca poate face inca un break. Federer are o tresarire de orgoliu incredibila si castiga fara drept de apel urmatoarele mingi si game-ul. Elvetianul conduce cu 1-0 in setul al doilea.

A inceput setul doi

Federer - Nadal 5-7
Nadal castiga primul ser dupa un game frumos. A avut doua mingi de set, elvetianul a revenit, dar pana la urma ibericul a triumfat. Rafa castiga cu 7-5 primul set al finalei.

Federer - Nadal 5-6 Joc superb, cei doi jucatori ies la fileu si reusesc executii deosebite. Federer conduce cu 15-0, dar Nadal revine dupa trei mingi castigatoare. Spaniolul bifeaza break-ul dupa un lung de linie. Nadal va servi pentru a castiga primul set.

Federer - Nadal 5-5 Game echilibrat si disputat, Roger si Rafa conduc pe rand, dar pana la urma elvetianul greseste mai mult, iar ibericul egaleaza la 5 in primul set.

Federer - Nadal 5-4 Roger serveste cu 205 km/h, Nadal raspunde cu greutate. Elvetianul castiga game-ul cu ceva emotii (la 30) si conduce cu 5-4 in primul set.

Federer - Nadal 4-4 Nadal reuseste sa revina in joc dupa ce castiga pe propriul serviciu. A fost un game disputat, in care Federer a condus la inceput, dar in care Rafa si-a impus stilul.

Federer - Nadal 4-3 Nadal se dezlantuie pe serviciul lui Federer si face break. Spaniolul se apropie la un singur game de elvetian si urmeaza sa serveasca. Rafa a impresionat in acest joc.

Federer - Nadal 4-2 Roger castiga al doilea sau game pe serviciul lui Nadal dupa un joc in care a beneficiat si de ajutorul unui challenge. Mingea decisiva a fost una deosebita, Federer reusind o lovitura de mare campion.

Federer - Nadal 3-2 Se joaca prudent, fara iesiri decisive la fileu. Federer castiga o minge dupa un challenge, iar game-ul il castiga dupa un as. Nadal este inca destul de defensiv. Cei doi superjucatori se studiaza.

Federer - Nadal 2-2 Roger conduce cu 15-0, dar Nadal serveste bine plasat si isi creeaza avantaj. Spaniolul egaleaza situatia pe tabela dupa un game in care l-a dominat pe Federer.

Federer - Nadal 2-1 Federer castiga fara prea mari emotii pe propriul serviciu (a servit un as cu 196 km/h) si conduce cu 2-1 in primul set. Elvetianul a bifat doua game-uri consecutive.

Federer - Nadal 1-1 Game deosebit de echilibrat si de lung, Federer are doua mingi de break, le iroseste, dar elvetianul nu mai iarta la urmatoarea ocazie. Numarul doi mondial face primul sau break in aceasta finala de vis de la Australian Open.

Federer - Nadal 0-1 Roger Federer incepe destul de ezitant partida (face si o dubla greseala) si ii permite lui Nadal sa faca primul break al partidei in primul game.

Primul serveste Roger Federer

Partida se va defasura la o temperatura de 28 de grade Celsius

Nadal si Federer au inceput incalzirea

Cei doi jucatori isi fac aparitia pe Rod Laver Arena

Nadal - Federer 12-6 scorul meciurilor directe
Nadal - Federer 2-3 pe suprafata hard precum cea de la Australian Open


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5993 vizualizari

 • 0 (2 voturi)    
  E si greu de ghicit.. (Duminică, 1 februarie 2009, 10:38)

  neculaiandrei [utilizator]

  Nadal ...91% sigur......desi is fan Federer. :|
 • -3 (5 voturi)    
  HAI NADAL! (Duminică, 1 februarie 2009, 11:54)

  Gabi [anonim]

  desi primul set a fost destul de echilibrat, Nadal a gresit mai putin si i/a lasat putine sanse adversarului sa castige pe serviciul lui...
  sper ca Nadal sa castige cu 3-0...sa mai astepte FedEx un an pentru a spera la egalarea recordului lui Sampras...
  • +5 (5 voturi)    
   mda (Duminică, 1 februarie 2009, 14:42)

   Keanutza [anonim] i-a raspuns lui Gabi

   Ce a spus Serban mai jos, e valabil si pentru tine. Federer nu e Steaua, iar Nadal nu e Dinamo. Cel mai bun va castiga. Nu inteleg de ce trebuie sa comentati pana si un meci de tenis, asa cum comentati meciurile de fotbal din Romania.
   • -2 (2 voturi)    
    "de amorul artei" (Duminică, 1 februarie 2009, 17:47)

    Gabi [anonim] i-a raspuns lui Keanutza

    nu inteleg de ce ar tb sa mi se permita sa fac comentarii pe marginea unui meci de tenis...s/a reinstaurat cumva cenzura?
    in fine,fiecare are dreptul sa aiba favoriti,iar al meu e Nadal...
    meciul a fost echilibrat,dar per ansamblu a meritat sa castige.
    way to go,Rafa!!!
    • +2 (2 voturi)    
     ... (Duminică, 1 februarie 2009, 19:03)

     Keanutza [anonim] i-a raspuns lui Gabi

     Cand ai un preferat, nu trebuie neaparat sa postezi comentarii rautacioase despre adversarul lui. Asta era ideea. Daca Federer era vreun terminat, nu castigase nimic pana acum, poate acceptam, dar asa...
 • -3 (5 voturi)    
  Cat noroc sa ai frate ???? (Duminică, 1 februarie 2009, 12:40)

  Laur [anonim]

  Nadal este unul dintre jucatorii cu cel mai inestetic si enervant joc pe care i-am vazut in viatza mea.Dupa semifinala castigata la mustata acum vina sa-si etaleze fatzau de bivol in turbare si urletul de animal ca sa-l destabilizeze pe Federer.Eu cred ca asta este cauza principala a victoriilor lui in fata lui Federer pentru ca din punct de vedere sprotiv ,deci ca si tehnica probabil nu ar trebui sa intre nici in top 10.Federer a spulberat tot pana in finala demonstarnd ca si-a regasit forma si pofta de joc care l-au consacrat si uite vine iar bivolul de Nadal sa il enerveze si sa isi piarda concentrarea.Sunt de parere ca lui Nadal ar trebui sa i se acorde un premiu special ptr nervii pe care i creeaza adversarilor.Cinste Federer pentru tenisul prestat ptr ca rar mi-a fost dat sa vad un sportiv atat de complet ca Federer!Oricum sper sa nu cada prada practicilor care nu au de a face deloc cu sportul si sa castige finala ptr ca merita!El este adevaratul nr1 mondial!
  • +2 (6 voturi)    
   da, da (Duminică, 1 februarie 2009, 13:18)

   serban [anonim] i-a raspuns lui Laur

   Deci,
   Federer nu e Steaua, iar Nadal nu e Dinamo.

   Nu te uiti tu la alt sport, ca se pare ca tenisu nu prea e pentru tine.
  • 0 (2 voturi)    
   hmm (Duminică, 1 februarie 2009, 13:37)

   neculaiandrei [utilizator] i-a raspuns lui Laur

   Cam gresesti Laur.

   Intr-adevar Nadal e inestetic.... ca tehnica ...cred ca e in primii 3, iar caracterizarea facuta de tine e lipsita de bun - simt si de orice forma de respect aratata unui astfel de sportiv.

   Nus un fan al lui Nadal ,dar cred ca exagerezi....l-ai vazut pe Lleyton Hewitt in anii lui buni ? si mai sunt multe exemple...orice forma de manifestare e bine-venita daca ea ajuta la cresterea nivelului jocului.

   Spre exemplu compara-l pe Nadal cu Sharapova. Seamana in privinta tipatului..diferenta e ca Nadal se tine de vreo 5 ani in top 3 .

   Stiu ca vrei sa egaleze Federer recordul lui Nadal ..dar arata si respect si pentru altii.... la asta se rezuma in mare masura tenisul ...respect ,fair-play ( ca si in snooker )

   Vezi ca ai diseara meci Chelsea-Liverpool,sa lasi acolo nijte comentarii;)
  • 0 (2 voturi)    
   "fatzau de bivol in turbare"... (Duminică, 1 februarie 2009, 15:27)

   the [anonim] i-a raspuns lui Laur

   Laurul contine, intr-adevar ceva substante halucinogene.
   Câteva sute de jucatori si jucatoare de tenis rag cf. modelului plastic explicat de forumistul suparat, fara ca asta sa-i ridice deasupra locului 600 în clasamentul international
   oops ... or fi 600 de locuri în clasament ???

   Facând abstractie de Laureatul în scatologii, îi stimez si "iubesc" pe amândoi, asa ca nu ma supara niciodata o victorie pe merit.
   Iar faptul ca Nadal a reusit sa câstige dupa ce a sustinut (probabil) cel mai dur si obositor match din istoria tenisului, e o frunza în plus în ... coroana de ... laur, pe frunte de Campion :)))
 • +1 (1 vot)    
  federer (Duminică, 1 februarie 2009, 15:01)

  dida [anonim]

  FEDERER!!!!! CEL MAI BUN!!!! O SA CASTIGE!!! DOAMNE AJUTA!!!
  • 0 (4 voturi)    
   Federer (Duminică, 1 februarie 2009, 15:21)

   starchaser [utilizator] i-a raspuns lui dida

   nu a castigat, dar a facut un meci superb. Bravo Rafa!
 • -2 (4 voturi)    
  Federer a jucat ca o cizma! (Duminică, 1 februarie 2009, 15:21)

  Andrei [anonim]

  Cred ca s-a bazat si pe faptul ca Nadal o sa cada din punct de vedere fizic. Imi pare rau ca a pierdut.
  • +3 (5 voturi)    
   Doamne (Duminică, 1 februarie 2009, 15:44)

   Keanutza [anonim] i-a raspuns lui Andrei

   Cum sa joace frate ca o cizma? De unde le scoateti? :| Daca juca precum o cizma, il batea Nadal usor, dar s-a chinuit si ala ca naiba sa-l bata. Terminati cu aceste comentarii de tot rahatul. Si mie imi pare rau ca a pierdut, dar asta nu inseamna ca a jucat ca un terminat. Alte comentarii de meciuri de fotbal. A fost un meci superb, un meci care nu avea cum sa fie superb daca unul din ei juca precum o cizma.
 • 0 (2 voturi)    
  BRAVO RAFA!!!! Superba partida!!! (Duminică, 1 februarie 2009, 15:51)

  Cristina [anonim]

  Nadal a fost din nou cel mai bun! Felicitari esti un jucator extraordinar!
 • +2 (2 voturi)    
  finala spectaculoasa (Duminică, 1 februarie 2009, 19:41)

  monica [anonim]

  Am avut din nou bucuria sa-i vedem jucand impreuna,oricum ei chiar reusesc un meci spectaculos la fiecare intalnire!!!
  imi place foarte mult jocul ambilor,de fapt chiar nu stiu daca sunt fan Nadal sau Federer,ce mai conteaza atat timp cat ma bucur sa vad asemenea jucatori fantastici care ma incanta cu tenisul lor!! Se poate ,asa cum spuneti,ca Federer sa aiba un usor complex fata de Nadal,pentru ca a jucat super,dar nu a reusit sa-l invinga! Sper sa mai vedem asa meciuri frumoase cu cei doi,in curand!!!
 • +1 (1 vot)    
  tenis (Duminică, 1 februarie 2009, 22:16)

  iuliana [anonim]

  au jucat atit de frumos si pot spune : asta da tenis!
  si amindoi sunt buni dovada fiind diferenta de doar un punct intre ei . oricum felicitari Nadal ! Un tenismen roman de asa valoare pe cind?
  Voi cei de sus face-ti ceva si pentru tenisul din Romania ca suntem in fundul sacului.
 • -2 (2 voturi)    
  DE CE??? (Duminică, 1 februarie 2009, 22:24)

  sporTIFF [anonim]

  Nu ne spune nimeni (nu doar pe Hotnews ) UNDE sau/si CUM se poate vedea meciul de SuperBowl 2009????

  Stiti cumva..careva...? Multumiri ....
  • 0 (0 voturi)    
   te uiti la imitatia aia jalnica de rugby??? (Luni, 2 februarie 2009, 9:26)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui sporTIFF

   nu te supara da fotbalu american... e ceva, dar nu sport...
   e rugby cu mai mula violenta si bataie... si inca cateva reguli in plus ca sa faca sportul mai "interesant"

   bine acum fiecare are dreptul sa se uite la ce vrea... da eram curios sa vad om care nu e american si sa-i placa sportu ala...

   ai incercat google? sigur il transmit pe undeva si pe net...
 • +1 (1 vot)    
  Federer in lacrimi (Luni, 2 februarie 2009, 2:12)

  george [anonim]

  Cineva comenta ca Federer plangea ca i s-a luat jucaria. Nimic mai prostesc decat asta.
  Oml plangea de ciuda nu ca l-a batuit Nadal ci ca s-a batut singur. A jucat ca o cizma in primul set cand la scorul de 4-2 pentru el a cedat prosteste pe serviciul lui si a pirdut primul set.
  Daca castiga primul set castiga partida si poate ca chiar usor.
  Normal sa planga pentru ca pe mana lui a ratat sezolul 2009. Isi propusese sa revina pe prima pozitie , ceea ce este imposibil acuma si sa il egaleze sau poate chiar sa-l depaseasca pe Sampras, ceea ce iarasi ii va fi foarte greu.
  Pana la urma asa a fost sa fie, sa vedem o finala de vis.
  Victoria de azi a lui Nadal consfinteste sfarsitul erei Federer si inceputul erei Nadal.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by