Rafael Nadal s-a calificat in semifinalele de la Australian Open dupa ce l-a invins in trei seturi pe Gilles Simon (6-2, 7-5, 7-5). Nadal il va intalni in penultimul act pe Fernando Verdasco, partida urmand a se disputa peste doua zile. Invins anul trecut de francez la mastersul de la Madrid, Nadal si-a luat revansa cu varf si indesat, la capatul unui meci ce a durat 148 de minute.

Este 2-0 in setul secund. Nadal are muschii fetei inclestati, are o privire de fiara care isi fixeaza prada. Simon se enerveaza si da de pamant cu racheta. Nu reuseste sa gaseasca solutii pentru a-l incurca pe Nadal. In primul set, a practicat un joc trist, de parca ar fi fost antrenat de Victor Piturca, nu de maestrul Thierry Tulasne. A vrut sa imprime un joc static, sa il tina pe loc pe Nadal care este incredibil atunci cand jocul este rapid. A incercat multe mingi lungi, sa il faca pe Nadal sa stea in spatele terenului, dar a comis foarte multe greseli. A lovit obsesiv fileul si si-a dat seama tarziu ca daca este putin mai agresiv si inainteaza in teren, poate sa ii puna probleme spaniolului.

Acest lucru l-a facut in setul doi cand, la 2-0 pentru Nadal, Simon a castigat trei game-uri consecutive si a facut si un break. Echilibrul s-a mentinut si Simon a condus cu 5-4 numai ca a ratat o minge de set si Nadal a egalat. Marcat de ocazia ratata, Simon pierde si setul doi.

Simon preia conducerea in setul trei, dar Nadal castiga trei game-uri consecutive. Cum nu mai avea ce sa piarda, Simon isi arunca in lupta tot arsenalul. Ara terenul, asa cum a zis inaintea partidei ca o sa faca. Nadal nu s-a fortat foarte mult, dar a fost extrem de precis atunci cand a fost nevoie sa apese pe acceleratie reusind cateva lovituri in cross si in lung de linie, din alergare, de-a dreptul senzationale. Simon castiga la randul sau trei game-uri, unul dupa altul, conduce din nou cu 5-4 si acelasi lucru ca si in setul doi se intampla si acum. Nadal reuseste cateva servicii bune si mai are si noroc, trimitand un lob din coltul stanga al terenului, in diagonala, care aterizeaza direct pe linie. Simon isi pierde cumpatul, pe propriul serviciu trimite de doua ori cu reverul in fileu si comite si o dubla greseala. Nadal zice mersi, preia conducerea si castiga la zero game-ul decisiv, care il trimite in semifinale, acolo unde il va intalni pe Verdasco.

Australian Open, Rezultate, Program / Nadal, Verdasco, Tsonga sau Simon? Cine ajunge in semifinale?

7-5: Nadal a castigat fara drept de apel, game terminat la zero si in semifinale vom asista la un duel spaniol: Nadal - Verdasco

6-5: Break facut de Nadal, care incheie game-ul cu un cross de exceptie. Simon a trimis de doua ori cu reverul in fileu si a comis o dubla greseala.

5-5: Nadal are o executie incredibil de norocoasa, un lob din coltul stanga, care aterizeaza pe linie, in diagonala. Serveste puternic si isi adjudeca serviciul la zero.

4-5: Francezul are mai multa rabdare si isi adjudeca game-ul, Nadal a incercat o executie pretentioasa in diagonala dar nu i-a iesit.

4-4: Nadal salveaza o minge dee game, Simon comite doua erori nefortate. La 30-40, Nadal trimite o minge ce atinge linia, Simon cere challenge dar degeaba.

3-4: Extraordinar schimb de mingi! Simon scoate doua mingi din coltul din stanga si din coltul din dreapta al terenului, trimite o minge inalta, Nadal crede ca iese afara insa mingea se opreste pe linia terenului. Simon incheie game-ul cu un as si preia conducerea.

3-3: Francezul isi joaca sansa exemplar si face break-ul! A condus cu 40-0, Nadal a servit apasat, puternic, insa Simon l-a alergat pe Nadal dintr-un colt in altul si nici macar el nu a mai putut sa se opuna.

3-2: Simon isi adjudeca rapid game-ul, trebuie neaparat sa faca break acum, cand Nadal urmeaza sa serveasca.

3-1: Game Nadal, chiar daca a comis o dubla-greseala. Ce ar putea sa mai faca Simon? Cum sa reactioneze? Spaniolul se apropie din ce in ce mai mult de semifinale.

2-1: Nadal forteaza, insista, Simon este obligat de cursul jocului sa greseasca, spaniolul l-a alergat pe tot terenul. Duelul este admirabil, francezul incearca sa opuna rezistenta, insa Nadal este cu o clasa peste el. Spaniolul face break si urmeaza sa serveasca.

1-1: Simon salveaza o minge de game, dar Nadal reuseste o minge fenomenala, din alergare, in lung de linie, pe care o trimite exact pe linie!

0-1: Game alb castigat de Simon cu o minge splendida, in diagonala. Pentru prima oara francezul isi adjudeca primul serviciu dintr-un set. Nadal urmeaza la serviciu.

7-5: Simon urla de nervi, Nadal reuseste doua lovituri in cross de mare rafinament, francezul greseste inexplicabil.

6-5: Simon comite doua greseli nefortate, Nadal se intinde si salveaza senzational o minge ce parea pierduta si reuseste un punct superb: break pe serviciul lui Simon, care este marcat de sansa pe care a avut-o cu un game in urma.

5-5: Nadal salveaza o minge de set, Simon incepe sa ii puna din ce in ce mai multe probleme lui Nadal si face mai putine greseli nefortate.

4-5: Simon pune presiune pe Nadal si-a dat drumul la joc si e din ce in ce mai sigur pe actiunile sale. A renuntat la precautie si ataca din ce in ce mai mult. Nadal urmeaza la serviciu, a inceput putin sa se precipite, nu s-a asteptat la o replica atat de buna din partea francezului, care a facut act de prezenta in primul set.

4-4: Nadal e incruntat, Simon gesticuleaza, inca nu a gasit solutii pe serviciul spaniolului. Nadal incheie game-ul cu un as.

3-4: Francezul revine in joc atunci cand Nadal nu se astepta. Momente bune pentru Simon care pe propriul serviciu isi domina categoric adversarul: game castigat la zero!

3-3: Nadal ataca furibund, reuseste un as si isi adjudeca si el serviciul la zero.

2-3: As pentru Simon care se dezlantuie si castiga acest game la zero!

2-2: Cel mai lung game al partidei! Replica senzationala a lui Simon, care l-a dominat pe Nadal atat tactic cat si mental. Simon a irosit o minge de break, dar a salvat alte doua pe serviciul adversarului sau.

2-1: Game alb pentru Simon, care a avut o rabufnire de orgoliu. Urmeaza Nadal la serviciu, care pare ca s-a relaxat putin in aceasta partida.

2-0: Game obtinut destul de greu de Nadal, greselile lui Simon au facut diferenta. A aruncat cu racheta de nervi si era sa se loveasca singur in cap cu ea.

1-0: Daca Simon ar intra mai des in teren si nu ar sta atat de mult in spatele liniei, chiar ar putea avea o sansa in fata lui Nadal. Punctele sale le-a castigat atunci cand a fost agresiv, insa francezul pare foarte temator si crispat.

6-2: Nadal castiga setul cu un as, la zero, Simon doar a trebuit sa se uite la executiile spaniolului.

5-2: Nadal face si el un break, l-a alergat pe Simon dintr-o parte in alta a terenului.

4-2: Break reusit surprinzator de Simon! Spaniolul a comis si o dubla greseala, dar francezul a evoluat bine in acest game, a alternat foarte bine loviturile.

4-1: Inca un break reusit de Nadal. De fapt, un game pierdut de Simon, nu castigat de spaniol. Francezul face in continuare greseli nefortate, nu a intrat in joc. El incearca sa il tina pe Nadal in spatele terenului, sa faca un joc static, dar greseste cu nonsalanta.

3-1: Nadal face primul as al intalnirii, jocul e mai rapid atunci cand serveste el, ii convin schimburile rapide si puternice, Simon face in continuare greseli nefortate

2-1: Simon reuseste sa serveasca foarte bine, isi castiga punctele, a parut putin mai agresiv si a inceput sa avanseze la fileu. Urmeaza Nadal sa serveasca!

2-0: Game alb castigat de Nadal, a servit puternic si variat, Simon era sa scape racheta din mana la al doilea serviciu reusit de spaniol.

1-0: Simon a avut un serviciu bun, plasat, dar practica un joc lent, care il avantajeaza pe Nadal. Schimba directia de joc, dar o face destul de greu si a facut in acest game sase greseli nefortate. Spaniolul nu a atacat, probabil a dorit sa vada ce poate sa faca Simon, care practic s-a batut singur in acest game.