Jo-Wilfried Tsonga a reusit o victorie clara in fata numarului 10 mondial, americanul James Blake, si va juca in sferturile de finala impotriva spaniolului Verdasco. Francezul a impresionat publicul nu numai prin joc, ci prin intrarea pe Rod Laver Arena. Si-a ridicat pumnii asemenea unui boxeur, iar fanii au inceput sa intoneze Marseileza.

Citeste si: Verdasco produce surpriza/ Murray pleaca acasa

Australian Open, Program, Rezultate / Nadal, Simon, Verdasco si Tsonga, continua cursa

Jo-Wilfred Tsonga s-a calificat in sferturile de la Australian Open cu 6-4, 6-4, 7-6 in fata americanului James Blake. "Cred ca joc mai bine decat anul trecut. Sunt mai puternic din punct de vedere mental si asta ma ajuta foarte mult", a declarat francezul, potrivit ABC News.

Pe primul sau serviciu, Tsonga a imprimat mingei o viteza de 220 km/h si a reusit un as. Pierdut in fata unui Tsonga in forma maxima, Blake a incercat sa tina pasul cu ritmul impus de francez.

In setul al treilea, la scorul de 1-2, partida a fost intrerupta timp de 10 minute din cauza focurilor de artificii dedicate sarbatoririi zilei nationale a Australiei. Blake reuseste sa conduca in ultimul set cu 5-2, avand chiar si doua mingi de set (la scorul de 5-3). Dar Tsonga nu pierde nicio sansa si egaleaza, astfel incat meciul se disputa in tie-break. Finalist al editiei din 2008, Tsonga a incheiat partida cu un as si publicul a explodat in aplauze.