Junioarele romance de la Australian Open fac cinste Romaniei. Ana Bogdan Si Elena Bogdan s-au calificat in turul secund, atat la simplu, cat si la dublu. Cap de serie numarul doi, respectiv numarul patru, cele doua sportive romance au obtinut victorii categorice in fata adversarelor.

Mai citeste si: Junioara Ana Bogdan s-a calificat in turul secund

Dupa ce Ana Bogdan a invins-o, in primul tur, pe Ashling Sumner, luni a eliminat-o si din competitia de dublu. Alaturi de perechea sa, americanca Alexandra Cercone, jucatoarea romanca a trecut de cuplul australian Ashling Sumner - Mia Vriens, scor 4-6, 6-4, 10-4. O partida echilibrata in care a contat insa puterea de concentrare. Ambele perechi au transformat cinci mingi de break, dar cele patru duble greseli ale adversarelor au cantarit mult in final.

Elena Bogdan a trecut de adversara sa la simplu, ucrinianca Marina Zanevska, cu scorul de 6-2, 6-1. Bogdan a profitat de cele 8 duble greseli ale adversarei, a fructificat patru din cele cinci mingi de break avute in cadrul partidei si, dupa 54 de minute de joc, era deja calificata in turul secund. In faza urmatoare o va intalni pe australianca Isabella Holland, care a trecut in prima faza a competitiei de Fatima Al Nabhani (6-1, 7-5).

La dublu, Elena Bogdan si frantuzoaica Kristina Mladenovici s-au calificat in turul al doilea, dupa ce au invins perechea Ting Fei Juan - Natchanok Saenyaukhot, scor 6-1, 6-1. Cuplul romano-francez si-a expediat adversarele in jumatate de ora, transformand cinci mingi de break (din 5 obtinute). In meciul urmator se vor infrunta cu cehoaicele Martina Borecka - Martina Kubicikova.