Norocul nu i-a suras romanului Andrei Pavel nici la tragerile la sorti pentru prima runda de la dublu a turneului de Grand Slam, Australian Open. Cneazul il va avea ca partener pe compatriotul sau, Horia Tecau, iar adversarii lor nu sunt deloc unii facili.

Andrei Pavel si Horia Tecau ii vor intalni in prima runda de la dublu pe suedezul Simon Aspelin si cehul Pavel Vizner.

Aspelin si Vizner au ajuns in finala US Open 2007 la dublu, dar ca adversari. Suedezul, alaturi de Julian Knowle a ajuns si in finala Tennis Masters Cup, din 2007. In acelasi an, cei doi tenismeni au terminat ambii in Top 10 in clasamentul ATP la dublu. Aspelin a fost numarul 8, iar partenerul sau din acest an de la Australian Open a fost pe locul 6.

La Olimpiada de la Beijing, alaturi de Thomas Johansson, Aspelin a castigat medalia de argint. Vizner a facut pereche cu cehul Lukas Dlouhy si a ajuns in finala de la Roland Garros si US Open, in 2007. In 2008, la Marseille, a castigat cel de-al 16-lea titlu la dublu, alaturi de compatriotul Martin Damm.

Victor Hanescu, alaturi de spaniolul Guillermo Garcia-Lopez, va avea ca adversara perechea formata din Andrew Coelho - Joseph Sirianni, ambii din Australia.

La competitia feminina, Sorana Cirstea si Monica Niculescu vor intalni cuplul american Julie Ditty - Carly Gullickson.

Cuplul Edina Gallovits - Arantxa Parra Santoja (Spania) va avea ca adversara perechea formata din australiencele Monique Adamczak - Olivia Rogowska.