Sorana Cirstea, Victor Hanescu si Andrei Pavel sunt ceilalti trei romani care intra in scena la Australian Open 2009. Tenismenii romani vor sa continue seria rezultatelor bune obtinute de Monica Niculescu si Edina Gallovits.

Victor Hanescu ocupa in prezent locul 44 in clasamentul mondial ATP. Romanul il va intalni in prima runda a turneului de Grand Slam pe Jan Hernych (nr 78 ATP). Hanescu si Hernych s-au mai intalnit o singura data pana acum, la St. Poelten, in 2005. Scorul de atunci a fost in favoarea romanului, care a castigat cu 4-6, 6-1, 6-3.

Anul acesta, adversarul lui Hanescu a fost invins in prima runda a turneului Qatar Open de francezul Gael Monfils (2-6, 2-6). In cadrul aceleiasi competitii, Hanescu a ajuns pana in faza sferturilor, unde a fost invins (3-6, 2-6) de finalistul Andy Roddick.

O victorie de palmares a cehului este cea obtinuta in 2005. Hernych l-a invins, la Seat Open, pe Andy Murray. Acea partida a fost primul meci, la nivel profesionist, a britanicului.

Daca va trece de ceh, Hanescu il va avea ca oponent in runda a doua pe castigatorul din partida Rainer Schuettler (Germania) - Dudi Sela (Israel).

Cea mai bine clasata jucatoare romanca, Sorana Cirstea o va avea ca adversara in prima runda la Australian Open pe Melinda Czink (nr. 100 WTA). Romanca, numarul 36 in clasamentul WTA, a mai intalnit-o o singura data in cariera sa pe adversara din Ungaria. In 2007, la Waikoloa, in turul al doilea, Cirstea a pierdut in fata oponentei sale.

Aceasta este a doua aparitie pe tabloul principal al Australian Open a Soranei Cirstea. Tragerile la sorti de anul trecut nu au fost cu noroc pentru romanca, ea intalnind-o in primul tur pe Ana Ivanovic. Jucatoarea de origine sarba a ajuns in finala Australian Open din 2008, unde a fost invinsa de rusoaica Maria Sharapova.

Sorana Cirstea o va intalni in runda a doua, daca va trece de Czink, pe castigatoarea partidei dintre Jie Zheng (China) si Camille Pin (Franta).