Monica Niculescu si Edina Gallovits au trecut de primul tur la Australian Open. Monica Niculescu a invins-o in doua seturi pe Katie O'Brien (6-4, 6-4), in timp ce Edina Gallovits s-a impus in fata Mariei Camerin (6-3, 2-6, 6-4).

La a doua sa participare la Australian Open, Monica Niculescu nu a avut niciun fel de emotie la debut - romanca a servit foarte bine, reusind un procentaj de 73% pe primul serviciu si doi asi, in timp ce adversara sa a comis nu mai putin de 8 duble-greseli.

Edina Gallovits nu a avut insa aceeasi viata usoara impotriva italiencei Camerin. Romanca clasata pe locul 74 WTA a fost nevoita sa joace trei seturi la o temperatura de aproape 40 de grade pentru a trece in turul doi. Gallovits a alternat momente bun de joc cu lovituri gresite, mai ales cu duble-greseli (sase). Romanca a reusit totusi sa revina in setul decisiv dupa ce a pierdut setul doi cu 6-2.

In turul doi, Edina Gallovits va da piept cu a 7-a favorita a turneului, rusoaica Vera Zvonareva, in timp ce Monica Niculescu va juca cu invingatoarea dintre Maria Kirilenko si Sara Errani.

Jelena Jankovic, Ana Ivanovic, Vera Zvonareva si Tsvetana Pironkova s-au impus lejer si ele astazi, asigurandu-si calificarea in runda urmatoare.

Favoritii Andy Roddick, Novak Djokovic si Juan Martin del Potro nu au avut nicio problema in primul tur, cei trei nu au pierdut nici macar un set si ii vom vedea in turul doi.

Maine, incepand cu ora 03:00, ora Romaniei, se vor disputa, printre altele, partidele Andy Murray - Andrei Pavel pe Rod Laver Arena, Victor Hanescu - Jan Hernych si Sorana Carstea - Melinda Czink pe Terenul 21.

A inceput Australian Open / Programul si rezultalele meciurilor