Andrei Pavel va avea o misiune grea de indeplinit in prima runda a turneului de Grand Slam, Australian Open. Cneazul va trebui sa faca ce nu au reusit Roger Federrer, Rafa Nadal sau Andy Roddick anul acesta: sa-l invinga pe Andy Murray.

Tragerile la sorti pentru prima runda a turneului australian nu i-au fost favorabile romanului. Dupa ce nu a jucat timp de 11 luni, Pavel il va intalni, in primul meci din 2009, pe Andy Murray, numarul patru mondial. Britanicul este intr-o forma foarte buna la inceputul acestui sezon competitional. Murray a castigat deja doua turnee: Capitala World Tennis Championship 2009 si Qatar Open.

Romanul ocupa locul 1140 in ierarhia ATP si poate participa la acest turneu datorita faptului ca si-a inghetat clasamentul anul trecut, dupa accidentare. Pavel s-a mai intalnit o singura data cu britanicul intr-o competitie. In prima runda a US Open-ului din 2005, Murray a castigat partida dupa un maraton de trei ore, scor 6–3, 3–6, 3–6, 6–1, 6–4.

Andrei Pavel va participa si la dublu, alaturi de Horia Tecau.

Victor Hanescu va disputa primul meci impotriva cehului Jan Hernych, numarul 78 in ierarhia ATP. Sorana Carstea o va intalni pe Melinda Czink (Ungaria), numarul 100 mondial. Edina Gallovits o va avea drept oponenta in prima runda pe italianca Maria Elena Camerin, numarul 102 WTA, iar Monica Niculescu va intalni in prima runda o jucatoare venita din calificari.