Rafael Nadal a intrat in linie dreapta cu pregatirile pentru Australian Open. Dupa o accidentare care l-a tinut departe doua luni si jumatate de terenul de tenis, liderul mondial nu-si face emotii pentru primul mare turneu al sezonului, desi a inceput anul cu doua infrangeri in fata lui Andy Murray si Gael Monfils.

"Nu simt ca trebuie sa demonstrez ceva si incep anul acesta de la zero. Am 22 de ani si am castigat cinci Grand Slam-uri, 12 titluri de Masters, medalia olimpica si sunt numarul unu mondial - toate lucrurile astea ma mentin calm",

"Am lipsit din competitii timp de doua luni si jumatate, dar m-am antrenat din greu si sper sa ating cea mai buna forma cat mai repde posibil. Simt ca, daca imi gasesc ritmul am intotdeauna o sansa sa castig turnee importante si, sper, ca voi incepe cu Australian Open".

Cu toate ca a cucerit pentru prima data Wimbledon-ul, Nadal a recunoscut ca marea lui dragoste ramane Open-ul francez, iar rivalitatea dintre el si Federer tinde sa dispara, mai ales datorita noilor jucatori care au aparut pe scena tenisului de cel mai inalt nivel.

"Toata lumea vorbeste despre Wimbledon, dar poate au uitat de Roland Garros, care a fost un turneu extrordinar pentru ca am jucat cel mai bun tenis acolo, anul trecut. Sa cuceresc Wimbledon-ul prima data, intr-o finala de vis impotriva lui Roger, a fost special, dar Roland Garros a fost foarte important.

A fost minunat cand Pete Sampras si Andre Agassi inca mai jucau si in ultimii ani, a fost amuzanta, aceasta rivalitate intre mine si Roger, dar acum au aparut si alti jucatori tineri, care vor face acest sezon foarte, foarte interesant", a incheiat Rafael Nadal.